1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK TEPKİ GÖSTERMELİ
HALK TEPKİ GÖSTERMELİ

HALK TEPKİ GÖSTERMELİ

Durduran, üçlü kararnamelerde işin artık çığırından çıktığını savundu

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Sekretarya üyesi Alpay Durduran, son atamaların işin çığırından çıktığını gösterdiğini söyleyerek, artık halkın tepkisini gösterme olanağı ortaya çıktığını kaydetti.

Alpay Durduran yaptığı yazılı açıklamada, üçlü kararname konusunu değerlendirdi. Hiçbir yetkinin hukuksal denetimden uzak olamayacağını belirten Durduran, hukuksal denetimin de “bir kamu makamının her kararının mahkemeye götürülebileceği ve kamu yararına alınmış olması gerektiği” kuralı olduğunu hatırlattı.

Bu kuralın Anayasal olduğunu ve Yüksek Mahkeme tarafından davalarla ilgili olarak incelenip, açıklandığını belirten Durduran, “Ortada bir sakatlık olduğu ve üçlü kararname yetkisinin hukuk denetiminden uzak tutulamayacağı anlaşılmalıdırlar. Yoksa biz bunu anlamamış yetkililerin uyanıklığıyla baş başa kalırız. Umarız bu yanlış ortadan kaldırılır ve hukuk devletinin gereği yapılır” ifadesi kullandı

Şimdiye kadar üçlü kararnamelerin Anayasaya aykırı uygulandığını savunan Durduran, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın buna son vermeye katkı yapması gerektiğini kaydetti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.