1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALKI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR!
HALKI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR!

HALKI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR!

HALKI BÖYLE DOLANDIRIYORLAR!

A+A-

Halk, sahte engelliler tarafından kandırılıyor…

Rana Sarro

Ülkede özellikle Başkent Lefkoşa’da, işitme ve konuşma engelli gibi gezip, insanlara duygu sömürüsü yaparak, oyuncak ve benzeri eşyalar satmaya çalışan kişilerin, Türkiye’den gelen ve engelli olmayan kaçak şahıslar olduğu belirtiliyor. Bu faaliyetlerin yasal olmadığı ve bu işi yapan şahısların sahtekar olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, bağış adı altında izinsiz 40 bin adet bilet satan ‘Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’nin ise, Lefkoşa Kaymakamlığı tarafından Savcılığa sevk edildiğini açıklandı.

DERVİŞ YÜCETÜRK: “TÜRKİYE’DEN GELEN SAHTEKÂRLARDIR”

KKTC Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, bu faaliyetlerin yasal olmadığına vurgu yaparak, “Türkiye’den gelirler ve kaçaktırlar. İşitme engellilerle hiçbir alakaları yoktur. Bu işi yapanlar da sağlam insanlardır, engelli değildirler.

Bunları Girne’de polis tuttu ve konuşturdu. Sağlıklı insandırlar, hiçbir engelleri yoktur, rol yaparlar” dedi. İşitme ve konuşma engelli rolünde bu satışları yapan vatandaşlara, itibar edilmemesi çağrısında bulunan Derviş Yücetürk, şunları aktardı:

“HALKA KAZIK”

“Bu memlekette ipini koparan engellinin adını kullanır ve rant sağlamaya çalışır. Engellilerin adını kullanarak, oyuncak, anahtarlık vs satışı yaparlar. Bu şahıslar bağımsızdırlar. Kendi ceplerine çalışırlar. Halk büyük kazık yiyor. Halka çağrımız bu insanlara itibar etmesinler.”

ALKAN DEĞİRMENCİOĞLU: “KAYMAKAMLIK’TAN İZİNSİZDİRLER”

Konuyla ilgili açıklamalarına başvurduğumuz Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ise, “Kaymakamlık, kafeler, barlar, restoranlar ve bu gibi yerlerde satış yapılması için, kesinlikle hiçbir zaman izin vermemiştir” diyerek, halktan şikâyet gelmesi üzerine veya tespit etmeleri durumunda müdahale ettiklerini vurguladı.

“POLİSLE MÜDAHALE EDİYORUZ”

Kaymakam Değirmencioğlu, “Bizden izinsiz satış yapılması veya bağış toplanmasına müsaade etmiyoruz. Bilgimize gelmesi halinde anında polislerle müdahale ediyoruz. Dergi satma, bağış toplama gibi durumlarla bayağı karşılaşıyoruz ve polislerle müdahale ediyoruz” dedi.

“ANINDA KAYMAKAMLIĞA BİLDİRİLSİN”

Halkın, bağış toplama, satış yapma izni ve KKTC makamlarından görevli kartı bulunmayan kişilere inanmamaları gerektiğini vurgulayan Kaymakam Değirmencioğlu, “Bu gibi satış yapan kişilerin görülmesi halinde, vatandaşlar mutlaka anında Kaymakamlığa ulaşsınlar, biz gereğini yaptırırız” diye konuştu.

“DERNEK SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ”

Kaymakamlık’tan izinsiz bağış adı altında 40 bin adet bilet satan Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği’nin ise Savcılığa sevk edildiğini açıklayan Kaymakam Değirmencioğlu, “Biletin üzerinde ‘bağış’ yazmıyor. Çekilıs bileti değil ayrıca Kaymakamlık’tan bu bağışları toplamak için izin almadılar. Vergi Dairesi’nden onaylı 40 bin adet bilet bastırdılar. Ama Kaymakamlık’tan izinsiz olduğu için derneği polise verdim ve Savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Genel kurullarının mali raporlarını da göstermiyorlar. Dolayısıyla insanlara duygu sömürüsü yaparak, izinsiz bağış toplamalarına müsaade etmiyoruz” dedi.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.