1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HALKIMIZIN HAKETTİĞİ GÜZEL GELECEĞİ HAZIRLAYACAĞIZ”
“HALKIMIZIN HAKETTİĞİ GÜZEL GELECEĞİ HAZIRLAYACAĞIZ”

“HALKIMIZIN HAKETTİĞİ GÜZEL GELECEĞİ HAZIRLAYACAĞIZ”

“HALKIMIZIN HAKETTİĞİ GÜZEL GELECEĞİ HAZIRLAYACAĞIZ”

A+A-

“HALKIMIZIN HAKETTİĞİ GÜZEL GELECEĞİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının hak ettiği güzel geleceği hazırlama gayreti içerisinde olduklarını, görev süresi boyunca bu amaçla çalışacaklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ertuğruloğlu, temaslarda bulunmak amacıyla gittiği Ankara’da, Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlık binasında yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ile KKTC Ankara Büyükelçiliğinde görevli İkinci Katip Birsen İkizer Kalfaoğlu ve Birinci Katip Emine Andız Ertürk de hazır bulundu.

Ertuğruloğlu görüşmede, yaklaşık bir ay önce oluşan koalisyon hükümetinde görev aldığını anımsatarak bu süreçte Bakanlığının alanlarında  hangi  çalışmaların yapıldığını  öğrenip, geleceğe dair planladıkları projeleri de hazırlayıp mevkidaşı Bakan Bilgin ile bir araya geldiklerini söyledi.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının çok zor süreçlerden geçtiğini belirterek, o zor günlerden bugünlere ulaşan bir halk olduğunu ifade etti.

Bugün halen daha insanlık dışı ambargoların etkisinin sürdüğüne vurgu yapan Ertuğruloğlu, bu durumu yetersizliklerin ve eksikliklerin mazereti olarak görmediklerini belirtti.

Yeterli plan, program ve hazırlıklar yapıldığı sürece sıkıntıların aşılacağına inandıklarını vurgulayan Bakan Ertuğruloğlu, bugüne kadar da bu bilinçle hareket edildiğini söyledi.

Ertuğruloğlu şöyle devam etti:

“Dünyada siyasi kimliği, egemenliği inkâr edilen Kıbrıs Türk halkının dünya ile uyumlaşması ve gerçek dünyada yerini bulabilmesi adına üzerindeki ambargoları aşma becerisini gösterebileceğine, gösterdiğine ve ilerde de göstermesi gerektiğine inanmaktayız.
Anavatanımızın kazandığı tecrübelerden bizlerinde öğrenmesi gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Bu anlayış içerisinde Kıbrıs Türk halkının hak ettiği güzel geleceği hazırlama gayreti içerisinde olacağız. Bu amaçla bu görevdeyiz.”

BİLGİN: “ÇOK DERİN EKONOMİK VE SİYASİ İŞBRİLİĞİMİZ VAR”

Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de konuşmasında Bakan Ertuğruloğlu’na yeni görevinde başarılar dilerken KKTC ile Türkiye arasında çok derin ekonomik ve siyasi işbirliği olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak Ulaşım ve Haberleşme konularında birçok ortak çalışmanın başarıyla gerçekleştiğini ifade eden Bilgin, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaların yürüyeceğini belirtti.
Görüşme vesilesiyle İki Bakanlık arasında yürütülen çalışmaları yeniden gözden geçireceklerini söyleyen Bilgin, önümüzdeki döneme ilişkin projeleri de tekrar inceleyerek konuşma fırsatı bulacaklarını vurguladı.

Bakan Ertuğruloğlu’nun temaslarını tamamlamasının ardından heyetiyle birlikte bu gece KKTC’ye dönmesi bekleniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.