1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HALKIN BU ZAMLI FATURALARI ÖDEMEMESİ GEREKİR”
“HALKIN BU ZAMLI FATURALARI ÖDEMEMESİ GEREKİR”

“HALKIN BU ZAMLI FATURALARI ÖDEMEMESİ GEREKİR”

elektrik zammı konusunda sonuç alıcı bir tepki verilmesini sağlayabilecek tek faktörün

A+A-

“ELEKTRİK KURUMU DA DAHİL KAMUDA GENEL BİR TASARRUF PLANI AÇIKLAYIN VE ADIM ADIM UYGULAMAYA KOYUN”

Toparlanıyoruz Hareketi, elektrik zammı konusunda sonuç alıcı bir tepki verilmesini sağlayabilecek tek faktörün halk olduğuna vurgu yaparak, halkın; hükümetin kamu kurum ve kuruluşlarının borcunu ödemediği, özel kesimdeki “ayrıcalıklıların” borcunu ödettiremediği sürece zamlı faturaları ödememesi gerektiğini savundu.

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay yazılı açıklamasında, kimsenin halkı “elektrikler kesilir ha!” diyerek sindirmeye çalışmaması gerektiğini ifade ederek, dertlerinin “zam olmasın da ne isterse olsun, isterse bu kurum batsın” olmadığını kaydetti.

Özersay, eğer maliyetin altında bir fiyatlandırma söz konusu ise ve zam elzem hale geldiyse halkın fedakarlık yapmaya hazır olduğunu, ancak bunca yıldır siyasilerin atadığı yönetim kurulları tarafından veya siyasilerin müdahalesi ile bu kurulların baskı altına alınarak yaratılan bu “kara deliğin” faturasının vatandaştan istenmesinin haksızlık olduğunu vurguladı.

“BİZ DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ”

Özersay şöyle devam etti:

“İlk adım olarak aşağıdakiler uygulanmaya başlanırsa ve ihtiyaç duyulan zam miktarı yeniden hesaplanırsa biz de elimizi taşın altına koyarız;

Belediyeler de dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Elektrik Kurumu’na olan borçlarını halk ile eş zamanlı olarak ödemeye başlamasını, bunun bir takvim çerçevesinde yapılandırılmış olarak ay ay nasıl ödeneceğinin her bir kurum için ayrı ayrı net şekilde açıklanmasını, 2014 Bütçesi’nden başlamak üzere bütçeye bu konuda net kalemler konulmasını;

Özel sektörde borcu olmasına rağmen borucunu ödemeyip hala elektrik kullananların bizimle eş zamanlı olarak eski borçlarını ödemeye başlamasını, bunun bir takvim çerçevesinde yapılandırılmış bir plana uygun olarak ay ay nasıl ödeneceğinin her bir şahıs/tüzel kişi bazında net şekilde açıklanmasını;

İster özel ister kamu olsun, yukarıdaki ödemeleri başlatmayanların aylardır kesilmesi gereken ve kesilmeyen elektriğinin derhal kesilmesini istiyoruz.

Bunları yaparsanız desteğimiz yanınızda olacak. Elektrik Kurumu da dahil kamuda genel bir tasarruf planı açıklayın ve adım adım uygulamaya koyun;

Yukarıda belirtilenler yapılırsa, yeni ortaya çıkacak duruma göre hesaplanacak fatura zammına bakıp biz de fedakarlık yapmayı kabul edebilir, faturaları ödeyebiliriz.

Kamu kendi borcunu ödemez, özel sektördeki ayrıcalıklılara borçlarını ödetemezse bizim de bu zamlı faturaları ödememizi beklemesin!”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.