1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HALKIN İRADESİ SEÇİMLERE YANSIMIŞTIR”
“HALKIN İRADESİ SEÇİMLERE YANSIMIŞTIR”

“HALKIN İRADESİ SEÇİMLERE YANSIMIŞTIR”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, halkın iradesinin geçen hafta sonu yapılan milletvekilliği erken genel seçimine yansıdığını kaydetti. Oda, yeni Meclis’in KKTC tarihinin en verimli meclisi olması beklentisini ifade etti.

A+A-

“HALKIN İRADESİ SEÇİMLERE YANSIMIŞTIR”

“BEKLENTİMİZ KKTC TARİHİNİN EN VERİMLİ MECLİSİ OLMASI”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, halkın iradesinin geçen hafta sonu yapılan milletvekilliği erken genel seçimine yansıdığını kaydetti. Oda, yeni Meclis’in KKTC tarihinin en verimli meclisi olması beklentisini ifade etti.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun yaptığı yazılı açıklamada, geçen hafta sonu gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde halkın iradesinin seçimlere yansıtmasının çok büyük önem taşıdığı belirtildi. Açıklamada, milletvekili seçilen kişilerin yüzde 46’sının yeni isimlerden oluşmasının, bir önceki hükümetin başbakanı ve bazı bakanlarının tekrar seçilememesi, karma oyların yüksekliği ve katılımda düşüklüğün çok önemli mesajlar içerdiği kaydedildi.

AB UYUM YASALARI... ANAYASA...

Yeni meclis döneminde sanayici ve üreticilerin beklentilerinin, seçim sonucunda ortaya çıkan tablonun çok iyi analiz edilerek, KKTC tarihinin en verimli Cumhuriyet Meclisi’ni ortaya çıkarılması olduğunu vurgulayan Sanayi Odası, AB uyum yasaları başta olmak üzere KKTC’nin anayasa dahil tüm yasal mevzuatının yenilenmesi gerektiği bir zamanda, milletvekillerinin yasama görevini katılımcı, şeffaf ve en etkin şekilde yapmaları gerektiğini belirtti.

Sanayi Odası olarak inançlarının, sürdürülebilir bir ekonomi için tüketime dayalı ekonomik modelden vazgeçilerek, dış hibe, yardım ve kredilerle ayakta kalan bir ekonominin yerine; mal ve hizmet üretimine dayalı üretken bir ekonomik yapının desteklenerek geliştirilmesi ve devlet politikası haline getirilmesi gerektiği yönünde olduğu belirtildi.

Seçim sonucunda oluşacak hükümetin koalisyon hükümeti olacağının görüldüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Koalisyonlarda yaşanan uyumsuzlukların ve sorunların bu ülkeye neler kaybettirdiğini unutmadan ve dikkate alınarak, koalisyonda görev alacak partilerin kendi aralarında uyum, anlayış ve işbirliği içerisinde çalışmalarını ve bun yönde sorumluluk hissetmelerini talep etmekteyiz. Yeni hükümette görev alacak kişilerin konularında uzman, şeffaf, hesap verebilir ve ülkede mal ve hizmet üretimini artırmak için yorulmadan, usanmadan çalışacak kişiler arasından seçilmesi gerektiğini ve belli bir zümreye karşı değil, halka karşı sorumlu olacaklarını tekrar hatırlatmak isteriz. Bu zorlu seçim mücadelesini sonucunda seçilen milletvekillerini tebrik ederken, seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.