1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALKIN İRADESİNİ TEMSİL ETMİYORLAR
HALKIN İRADESİNİ TEMSİL ETMİYORLAR

HALKIN İRADESİNİ TEMSİL ETMİYORLAR

‘Hükümetimiz düştüğü için mutsuzum’ diyen Maliye Eski Bakanı Ersin Tatar, devir teslim töreni yapılmamasının gerekçesini açıkladı:

A+A-

Güvensizlik önergesiyle düşürülen Ulusal Birlik Partisi hükümetinin başbakanı ve bakanlarının geçici hükümete görev teslimi yapmaması tartışılmaya devam ediyor. 

Ülke siyasi tarihinde ilk kez böyle bir durumun yaşanması nedeniyle tüm eleştiriler eski hükümete çevrildi. Partisine ve şahsına yönelik bu eleştirileri konuk olduğu Günaydın Ada programında değerlendiren Eski Maliye Bakanı ve UBP Milletvekili Ersin Tatar, devir teslim krizinin perde gerisini anlattı. 

“BU BÜYÜK BİR OYUNUN SONUCU” 

Geçici hükümetin halkın iradesiyle oluşan bir hükümet olmadığını ifade eden Tatar, bu nedenle bir karar aldıklarını ve devir teslim yapmadıklarını söyledi. Tatar; “Sayın başbakan ve bakan arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmede bunun yeni bir siyasi irade olmadığını ve bize göre büyük bir oyunun sonucu olduğunu düşündük. Bu nedenle de devir teslim yapmama kararı aldık” dedi. Özellikle CTP’nin hükümete girmememe konusunda yapmış olduğu açıklamalar olduğunu belirten Tatar, daha sonra ağırlığın bir anda CTP’de olduğu bir hükümetin kurulduğunu ve bunun da halkın iradesini yansıtan bir durum olmadığını söyledi. 

“HER İŞ BİTTİ BİR ŞAŞMAZ MI KALDI” 

Yeni hükümetin ilk bakanlar kurulundan çıkan kararları da değerlendiren Tatar, özellikle Necati Şaşmaz’ın kültür ateşeliği ünvanının iptal edilmesini yanlış bulduğunu belirtti. Yeni kabinenin bu düşüncesinin altında Gezi Parkı’nda yaşanılan olaylar ve Şaşmaz’ın tavrı ile ilgili bir mesaj vermek olduğunu savunan Tatar, bunun Ankara’ya da bir mesaj olabileceğinin sinyallerini verdi. Tatar; “Ben Necati Şaşmaz turizm elçisi olur mu olmaz mı onun tartışmasına girmiyorum. Şu anda milyonlarca izleyicisi olan bir kişidir. Siz Gezi Parkı olaylarından ötürü gelip de bu adamın unvanını alıyorsunuz, bu ilk icraattır. Her şey bitti de o mu kaldı bir?” dedi. 

“TABİİ Kİ DE MUTSUZUM” 

Gelinen noktada partiden ayrılan ve DP ile yola devam eden sekiz vekilin büyük bir rolü olduğunu söyleyen Tatar, bir dönem aynı partide olan arkadaşlarının da işlerin bu raddeye geleceğini tahmin edemediklerini savundu. Partiden ayrılarak Demokrat Parti ile yeni bir yola çıkan bu arkadaşlarının hala UBP’li olduklarını söylediklerini belirten Tatar, Sekizler’in pişmanlık duyduğunu da savundu. “Bence pişmandırlar” diyen Tatar, Sekizler’in esas hedefinde parti kurmanın olduğunu ancak mecbur kaldıkları için DP ile yola devam ettiklerini de ifade etti. ‘Hükümetinizin düşmesinden ve görevden alınmanızdan ötürü mutsuz musunuz’ sorusuna ise Tatar; “Ben mutlu değilim ama olaylar böyle gelişmiştir bunu da böyle kabul etmek lazım”dedi. 

“BEN TÜRKİYE’YE MİNNET DE DUYUYORUM ŞÜKRAN DA” 

Sendikaların yeni hükümetten beklentileri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin kapatılması yönündeki talepleri sakıncalı bulduğunu söyleyen Tatar, böyle bir şeyin gerçekleşemeyeceğini ifade etti. ‘Yardım Heyeti bize iyilikten başka bir şey yapmadı’ diyen Tatar, birçok kurum ve binanın yardım heyetinin katkılarıyla yapıldığını söyledi. Tatar, Yardım Heyeti’nin minnet duygusu yarattığını ifade edenler için ise; “Ben minnet ediyorum şükran da duyuyorum. Orada oturmakla olmaz bu işler. Nereden bulacaklar bu paraları da ödesinler” ifadesini kullandı. 

“CTP’NİN YARISI KADAR ADAM ALDIK” 

Kendi hükümetleri döneminde tasarruflar konusunda hassas davrandıklarını belirten Tatar, personel istihdamları ve makam araçlarıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. ‘Biz dört senede sadece iki makam aracı aldık. Biri Sayın Dürüst’ün biri Kaşif’indi başka da araç almadık”dedi. Kurultay döneminde yapılan istihdamların bütçeye uygun olarak yapıldığını belirten Tatar, 4 sene içerisinde istihdam edilenlerin sayısının da CTP hükümeti döneminin yarısı kadar olduğunu savundu. Tatar; “Biz aldığımız her kişiyi bütçeye göre aldık. Aldıklarımız da CTP döneminde alınanların yarısı kadardır” dedi. 

“BEN DE ENTELİM” 

Tatar, sosyal medyada Necati Şaşmaz’ın ateşeliğinin alınmasıyla ilgili paylaştığı olaylardan ötürü kendisini eleştirenlere de yanıt verdi. “Siz entelsiniz de ben değil miyim ben de entelim. Onlar entel de benim entelliğim mi fazla kaçtı” diyen Tatar bu anlamda Türkiye’de Gezi Parkı olaylarının yaşandığı bir esnada Şaşmaz’ın ateşeliğinin iptal edilmesini tepkiyle karşıladığını da söyledi.

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.