1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HALKIN KENDİSİNİ EZENLERDEN, KENDİSİNE SAYGI DUYMAYANLARDAN HESAP SORDU”
“HALKIN KENDİSİNİ EZENLERDEN, KENDİSİNE SAYGI DUYMAYANLARDAN HESAP SORDU”

“HALKIN KENDİSİNİ EZENLERDEN, KENDİSİNE SAYGI DUYMAYANLARDAN HESAP SORDU”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), “halkın, kendisini ezenlerden, kendisine saygı duymayanlardan, hesap sorduğu; en genelde toplumu, özelde ise Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı bölmek, parçalamak isteyenlerin sandıkta kaldığını” savundu.

A+A-

“ŞİMDİ YAPILMASI GEREKENİN, DAHA ÇOK ZAMAN HARCAMADAN BU MESAJLARI DOĞRU ALGILAYAN, GEÇMİŞİ TEKRARLAMAYACAK BİR HÜKÜMETİN KURULMASI”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), “halkın,  kendisini ezenlerden, kendisine saygı duymayanlardan, hesap sorduğu; en genelde toplumu, özelde ise Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı bölmek, parçalamak isteyenlerin sandıkta kaldığını” savundu.

Şimdi yapılması gerekenin, daha çok zaman harcamadan bu mesajları doğru algılayan, geçmişi tekrarlamayacak bir hükümetin kurulması olduğunu kaydeden KTEZO, “Yeni bir başlangıca kapı aralamak, kendi kendimize yeten, kendi kendimizi yöneten bir ülke kurmak buna bağlıdır. Bizler dün olduğu gibi, bugün de sorumluluklarımıza üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.

KTEZO açıklamasına göre, Oda Yönetim Kurulu dün gece bir toplantı gerçekleştirerek seçim sonuçlarını değerlendirdi.

KTEZO tarafından yapılan açıklamada yapılan değerlendirmede yurttaşın mesajının pek çok noktada net olduğu ve bu mesajların partiler tarafından iyi algılanması gerektiğinin belirlendiği kaydedildi.

KTEZO Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında yapılan değerlendirmede, bu mesajları dikkate alan bir hükümet yapısının oluşturulmasının halka saygı ve demokrasi gereği olduğu da ifade edildi.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, halkın yeni yüzleri yüzde 47 oranında meclise taşıyarak, değişim özleminin, statükoya tepkisini net bir şekilde sandığa yansıttığını vurguladı.

Halkın  Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerde kişiliksizliği, “evet efendimciliği” benimsemediğini, saygıya dayalı, eşit ilişkileri arzuladığını ortaya serdiğini ifade eden KTEZO, “Halk başta ekonomi politikaları olmak üzere topluma giydirilmek istenen özelleştirmeci, tekelci, eşitsiz, adaletsiz, plansız, haksız, demokratik, şeffaf olmayan tüm politikaları reddetti. İhtiras, makam, statü düşkünlüğünün, partizanlığın, bölgeciliğin, popülizmin, ilkesizliğin, yalanın, kararsızlığın bu ülkeyi  geleceğe taşıyamayacağının mesajı verildi” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.