1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HALKIN ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMULMAMALI!
HALKIN ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMULMAMALI!

HALKIN ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMULMAMALI!

Şonya, gıda ürünlerindeki hormon ve pestisit analizlerinin zaman geçirilmeden yapılmasını istedi.

A+A-

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Bengü Şonya, ülkede üretilen ve yurtdışından ithal edilen gıda ürünlerindeki hormon ve pestisit kalıntılarının analizlerinin zaman geçirilmeden mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek, “Halkı zehirleyenlere işledikleri suçla orantılı olarak ceza verilmesini” talep etti.

Şonya yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanı’nın bütün reklam kampanyalarına rağmen hâlâ bu konuda bu güne kadar tek bir analizin açıklaması yapılmadığını ifade ederek, “Halkımız yıllardır bir avuç yasa tanımaz üretici ve ithalatçının insafına bırakılmıştır. Bilerek veya bilmeyerek halk sağlığına zarar verecek ürünleri piyasaya sürmek cinayete teşebbüsle eş anlamlıdır. Bir avuç insanın kazanç sağlamak uğruna halkımızı zehirlemesine göz yumulması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Hiçbir üretici ve ithalatçının kazanç sağlama sevdasının halkın sağlığından önemli olmadığını vurgulayan Şonya, Sağlık Bakanı’nın görev tanımının gerektirdiği gibi hareket etmesini, haftalar önce reklamını yaptığı kalıntı ve hormon ölçümlerini yapacağını iddia ettiği makineleri derhal devreye koymasını veya o görevden çekilmesini beklediklerini kaydetti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.