1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HAMANEY: ''AMERİKA GÜLÜMSEYEN DÜŞMAN''
HAMANEY: ''AMERİKA GÜLÜMSEYEN DÜŞMAN''

HAMANEY: ''AMERİKA GÜLÜMSEYEN DÜŞMAN''

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer programı ile ilgili ABD’yle yürütülen müzakereler konusunda iyimser olmadığını söyledi.

A+A-

Başkent Tahran’da öğrencilere seslenen Hamaney, aralarında ABD’nin de bulunduğu p5+1 ülkeleri (BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya) ile devam eden nükleer görüşmelerden zararlı çıkmayacaklarını ancak iyimser olmadığını söyledi. İran lideri, şöyle dedi:

"Amerikalılar bir taraftan gülerek müzakereler yapılmasına istekli olduklarını belirtiyor. Diğer taraftan tüm seçeneklerin masada olduğunu söylüyor. Düşmanın aldatıcı gülüşleri, müzakerelerde bulunan yetkililerimizi yanılgı ve hataya sevk etmemelidir. Gülümseyen düşmana güvenmemeli."

hamaney.jpg

"SİYONİST REJİM HARAMZADEDİR"

ABD’nin mecburi olarak müzakerelerde Siyonist rejimin (İsrail’in) isteklerini göz önünde bulundurduğunu kaydeden Hamaney, şöyle konuştu:

"Güçlü Siyonist sermaye sahipleri ve şirketlerinin Washington yönetimine egemen olmasından dolayı Amerikalılar mecburen onları düşünmek zorundadırlar ancak bizim böyle bir meselemiz yok. Siyonist rejimin haramzade ve gayri meşru rejim olduğunu ilk günden söylüyoruz ve söyleyeceğiz."

DHA
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.