1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HAMAS'TAN ABD'YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ
HAMAS'TAN ABD'YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN ABD'YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ

Hamas'tan ABD'ye çok sert eleştiri

A+A-

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Reşak, İsrail'e askeri ve finansal destek veren ABD'nin Gazze'deki çocuk ve sivil ölümlerinden sorumlu olduğunu savundu.

Reşak, İsrail ordusuna askeri mühimmat desteği veren ABD'nin Gazze'de  çocukların öldürülmesine ortak olduğunu belirterek, "Bu, Gazze'deki çocuklarını  doğrudan ABD tarafından öldürüldüğü anlamına gelir " diye konuştu. 

 
Pentagon Basın Sözcüsü Amiral John Kirby, İsrail'de bulunan ABD'ye ait  bir mühimmat deposundan İsrail ordusuna Gazze saldırısı esnasında el bombası ve  havan mermileri satıldığını açıklamıştı. ABD Senatosu da İsrail'in füze savunma  sistemi için 225 milyon dolar yardımı onaylamıştı. 
 
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), ABD hükümetine  İsrail'e yönelik askeri teçhizat sevkiyatını durdurması çağrısında bulunmuştu. 
 
İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik  hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan  saldırıya geçmişti. İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarında şimdiye kadar bin  363 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 680 kişi de yaralandı. 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.