1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HAMİLE KADINA İDAM CEZASI
HAMİLE KADINA İDAM CEZASI

HAMİLE KADINA İDAM CEZASI

Hamile kadına idam cezası

A+A-

Sudanlı hamile bir kadın dinden döndüğü gerekçesiyle idam cezasına çarptırıldı.

Sudan'da mahkeme tarafından kırbaç ve idam cezasına çarptırılan kadının haberi dehşet saçtı. Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), kararın korkunç ve iğrenç olduğunu ifade etti. Sudan basını kararın doğumdan iki yıl sonra uygulanacağını açıkladı. Çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Sudan, şeriat kanunlarına göre yönetiliyor.

O SUDANLI KADIN KİM?
Meriam Yehya Ibrahim Ishag adındaki 27 yaşında olan kadın Ortodoks bir anne ve Müslüman bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Ancak babasını pek az gördüğü söylenen Meriam, çoğunlukla anne tarafından büyütüldü. Ortodoks eğitimi aldığını belirten kadın hiç Müslüman olmadığını, dolayısıyla da din değiştirmediğini ifade etti. Şeriat hukukuna göre bir Müslüman'ın Hıristiyan'la evlenmesi yasak olduğu için, Meriam'ın evliliğini geçersiz, birlikteliğini ise zina olarak değerlendirdi.

ÖNCE DOĞUM, SONRA İNFAZ
Hakim, genç kadına Müslüman ismi olan Adraf Al-Hadi Mohammed Abdullah ile hitap ettiği duruşmada infazın doğumdan sonra uygulanacağını açıkladı. Doğumdaki iyileşme sürecinden sonra kırbaç cezasına çarptırılacak olan kadın, iki sene sonra da asılacak.

"SANA ÜÇ GÜN SÜRE TANIDIK, VAZGEÇMEDİN"
AFP haberine göre kararı okuyan hakim "Sana fikrini değiştirmek için üç gün süre tanıdık ama İslam dinine dönmemeye kararlısın. Seni asmakla yargılıyorum" ifadesini kullandı. Meriam, bu süre içinde bir İslam din görevlisi ile 30 dakika bir odaya kapatıldıysa da ikna olmadı. Batı elçilikler ve insan hakları kuruluşları Sudan hükümetine hamile kadına din seçme özgürlüğünün tanınması için çağrıda bulundu. 

1-118.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.