1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. HAMİLE KALMAK İSTEYENLER DİKKAT!
HAMİLE KALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

HAMİLE KALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Diyet kola içmeyin

A+A-

Diyet içecekler hamile kalma şansını azaltıyor!
Tüp bebek tedavisi gören kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar yapay tatlandırıcı içeren diyet içeceklerin hamile kalmaya engel olduğunu ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma, tüp bebek tedavisi sırasında Diyet içecekler tüketmenin hamile kalma ihtimalini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Daily Mail'de yayınlanan habere göre araştırmacılar, yapay tatlandırıcılar veya şeker yerine geçen diğer maddeler embriyonun deforme olmasına neden oluyor.

Bir tüp bebek kliniğinde tedavi gören kadınlar üzerinde yapılan araştırmada 524 kadına beslenme alışkanları, diyet içecek ve şekerli kahve tüketip tüketmedikleri soruldu. Araştırmacılar, 2 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gören kadınlardan alınan 5 bin 548 yumurta hücresini inceledi.

Yumurtalarda şekil bozukluğu olup olmadığına ve sperm tarafından döllenen yumurtadaki değişime bakıldı. Diyet ve şekerli içecek tüketen kadınların problemli yumurta üretme oranının daha yüksek olduğu saptandı. Bu kadınların embriyolarında da bozukluklar olduğu ve bu embriyoların rahme yerleştirme işlemlerinin genellikle başarısız olduğu gözlemlendi.

Açıklamayı yapan Gabriela Halpern şu sözleri söyledi:

"Yapay tatlandırıcıların normal şekerden daha sağlıklı olduğuna inanılır ancak kalorisi düşürülmüş yiyecek ve içeceklerin arkasındaki tehlikenin kimse farkında değil."

Beslenme uzmanı Catherine Collins ise çalışmanın oldukça ikna edici olduğunu, hamile kalmak isteyen kadınların şekerli içecekleri kesmesinin pozitif bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.