1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. HAMİLELERE SONBAHARDA BESLENME ÖNERİLERİ
HAMİLELERE SONBAHARDA BESLENME ÖNERİLERİ

HAMİLELERE SONBAHARDA BESLENME ÖNERİLERİ

Hamilelere sonbaharda beslenme önerileri

A+A-

Grip mevsimine girdiğimiz bu dönemde özellikle anne adaylarının alması gereken enerjiyi doğru yiyecek ve içeceklerden karşılaması oldukça önemli.

Kadının normal fizyolojisinin üzerine, anne karnındaki bebeğin büyümesi de eklendiği için hamilelikte hem beslenmenin hem de enfeksiyon hastalıklarından korunmanın önemi artıyor.

Anne adaylarının sonbahar aylarında dikkat etmesi gereken beslenme kurallarına değinen Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, bu dönem artan hastalıkların en önemli doğal ilacının su olduğunu söyledi.
Günde en az 12 bardak su tüketilmeli

Selçuk, "Su ihtiyacının mevsimi yoktur. Bu nedenle hamilelerin günde 12-14 su bardağı su içmesi gerekir. Enfeksiyon hastalıklarında, ateşli hastalıklarda su doğal ilaçtır. Vücudun detoksifikasyonu yani arındırılması için mutlaka tüketilmelidir” dedi.

Yumurtayı ihmal etmeyin

"Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve gebelikte artan protein ihtiyacını gidermek için yumurta olmazsa olmazdır” şeklinde konuşan Selçuk, "Yumurta, elzem protein ve yağ asit içeriği ile gebelikte her gün tüketilmesi önerilen bir besindir. Haşlanmış, rafadan veya özellikle C vitamini yüksek sebzeler ile omlet olarak pişirilince grip savar görevi görür. Özellikle ıspanak, soğan, yeşil biber, pırasa, havuç, kabak, karnabahar gibi sebzeler ile omlet, mücver olarak yemek yapılıp çorbalara da ilave edilerek kullanılabilen bir besindir” dedi.

Bu besinleri tüketin

Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşil biber, kayısı gibi sarı, turuncu, yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamininin güçlü bir antioksidan olduğunu hatırlatan Selçuk, "A vitamini savunma sistemimizi güçlendirmede en önemli rolü üstlenen bir vitamindir. Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesi, herkeste olduğu gibi hamilelerde de hastalıklardan korunmada önemli rol oynar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.