1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİTKÖY'DE BOMBA PANİĞİ
HAMİTKÖY'DE BOMBA PANİĞİ

HAMİTKÖY'DE BOMBA PANİĞİ

Hamitköy’de faaliyet gösteren Yürün Market isimli iş yerinin önüne önceki gece bırakılan şüpheli paket dün bölgede panik yarattı.

A+A-

Hamitköy’de faaliyet gösteren Yürün Market isimli iş yerinin işletmecisi, Necmi Tanyürün, her gün olduğu gibi dün de sabah saat 07.00 sıralarında dükkanını açmak için işyerine gitti.

Marketin önündeki gazete standının altında duran paketi fark eden market sahibi, önce ne olduğunu anlamadı ardından paketin üzerindeki “Dikkat! Bomba. Sakın elleme” yazısını fark etti. Tanyürün, paketi olduğu yerde bırakarak iş yerinin güvenlik kamerasını inceledi.

Paketi bırakan güvenlik kamerasına takıldı…
Marketin güvenlik kamerası kayıtlarında, şüpheli paketin, gece yarısından sonra saat 00.40 raddelerinde siması seçilemeyen bir erkek şahıs tarafından gazete standının altına bırakıldığı görüldü.

Tanyürün şaka sandı müşteri polisi aradı…
Market işletmecisi Tanyürün, paketin şaka maksatlı bırakıldığını düşündü. O esnada markete alışveriş maksatlı giden bir müşteri ise bu durumun şakaya alınmayacağını söyleyerek durumu polise bildirdi.

Polis olay yerine gitti, fil gibi operasyon başladı
Bomba ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, kısa zamanda olay yerine ulaştı. Önce, marketin faaliyet gösterdiği anayol trafiğe kapatıldı ardından bölgedeki vatandaşlar, olay yerinden metrelerce uzaklaştırıldı.
Trafik ekibi, yolda güvenliği sağlarken adli şube ekipleri, bölgede diğer güvenlik önlemlerini aldı. Bomba imha ekibi ise özel kıyafetlerini giydi ve paketin patlatılması için gerekli düzeneği kurdu.
Polis, bu işleri yaparken, güne gözünü bomba haberi ile açan bölge sakinleri ise telaşlı bir o kadarda endişeli gözlerle olan iteni izledi.

Korkulan olmadı
Polis imha ekipleri, güvenli şekilde söz konusu şüpheli paketi imha etti ve paketi incelemeye aldı. Hamitköy’de sabahın erken saatlerinde büyük korku uyandıran söz konusu paketin içerisinden hiçbir şey çıkmadı.
Markete ait güvenlik kameralarını inceleyip, gerekli ifadeleri alan polis, olay ile ilgili soruşturma başlattı.
Polis, şüpheli paketi market önüne bırakan, esrarengiz şahsı arıyor.

Tanyürün: Biri kötü bir şaka yaptı
Yürün Market işletmecisi Necmi Tanyürün, Havadis’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sabah her günkü vaktinde marketi açtım ve bir an gazete standının altına yerleştirilen paket gözüme ilişti. Pakete baktım üzerinde bomba yazısını gördüm. Birinin bana şaka yaptığını düşümdüm. Marketin güvenlik kamerası kayıtlarına baktım. Paket gece yarısı bırakılmış. Görüntüye bir kişi yansımış. O kişinin de siması seçilemiyor. Sonra yukarı katta ikamet eden bir müşterim markete geldi. Kendisi polis mensubu. Olayı öğrenince bunun şaka olamayacağını şakaysa bile kötü bir şaka olduğunu söyleyerek durumu polisin ilgili birimlerine bildirdi. Polis geldi, paketi patlattı ancak içerisinden bir şey çıkmadı.”

Polisin özel kıyafetli bomba imha ekibi, üzerinde “Dikkat bomba var” yazan pakete fünye yerleştirerek patlattı. Paketin içi boş olduğu anlaşıldı

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.