1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HAMİTKÖY’DE LTB’YE AİT BİNA HAK-DER’İN KULLANIMINA VERİLDİ
HAMİTKÖY’DE LTB’YE AİT BİNA HAK-DER’İN KULLANIMINA VERİLDİ

HAMİTKÖY’DE LTB’YE AİT BİNA HAK-DER’İN KULLANIMINA VERİLDİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Hamitköy’de bulunan belediyeye ait bir binayı Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (HAK-DER) kullanımına verdi.

A+A-

Belediye’den yapılan açıklamaya göre bina, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve LTB’nin yürüttüğü “Önce Çocuklar ve Gençler Projesi” kapsamında imzalanan protokolle HAK-DER’e verildi.

İçinde bilgisayar odaları, duşlar, çay ocağı ve çeşitli aktivitelere uygun ekipman, mobilya grupları bulunan binanın dış kısmında da orta ölçekli bir halı saha ve parke döşenmiş aktivite alanı yer alıyor. Binada faaliyet ve organizasyonlar için 80 de sandalye bulunuyor.

Binanın HAK-DER’in çeşitli aktivitelerine ev sahipliği yapacağı ve gerek kültürel, gerekse sportif faaliyetlerde yoğun olarak kullanılacağı belirtildi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ve HAK-DER Başkanı İsmail Çetinsoy 6 aylık süreyi kapsayacak protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulundular.

ÇETİNSOY

HAK-DER Başkanı Çetinsoy, derneğin çalışmalarını yapacak yer bulma sıkıntısı yaşadığı bir dönemde böylesi bir anlaşmanın kendileri için son derece büyük önem taşıdığını söyledi.

AB’nin “Önce Çocuklar ve Gençler” projesinin hem Hamitköy’de, hem de Haspolat’taki çocuklar ve gençlerin sosyalleşmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için önemli olduğunu ifade eden Çetinsoy, kendilerinin de bu anlayışta olduğunu belirtti.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, projeyi bu noktaya getiren kişilere ve finansmanını sağlayan Avrupa Birliği’ne teşekkür etti.

HAK-DER’in bölge halkı için güzel faaliyetlere imza atacağına inandığını ifade eden Fellahoğlu, düzenlenen aktivitelerin bundan böyle “altyapı temelinde” yapılacak olmasının çok daha güzel organizasyonların habercisi olduğunu söyledi.

Fellahoğlu, bunun bölge çocuklarına ve gençlerine sahip çıkmanın güzel bir örneği olduğunu da belirtti.

GÜRALP

“Önce Çocuklar ve Gençler Projesi” Koordinatörü Ali Güralp ise araziyi sağlayan devlet yetkililerine ve finansmanı sağlayan AB’ye teşekkür ederek, projenin sürdürülebilir olmasının önemini vurguladı.

Güralp, HAK-DER’in faaliyet yürüteceği bu tesisin denetimini kendilerinin yapacağını ve çalışmaları takip edeceklerini vurgularken, bu projenin başarısının daha güzel örnekleri de ortaya çıkaracağını düşündüğünü belirtti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.