1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİTKÖY’DE YENİ SU KUYUSU…
HAMİTKÖY’DE YENİ SU KUYUSU…

HAMİTKÖY’DE YENİ SU KUYUSU…

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Hamitköy’ün su sorununun giderilmesine yönelik başlattığı çalışmalar sonucunda tüm bölgeye kaliteli su verileceği açıklandı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Hamitköy’ün su sorununun giderilmesine yönelik başlattığı çalışmalar sonucunda tüm bölgeye kaliteli su verileceği açıklandı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Su İşleri Şubesi ekipleri Hamitköy’ün su sıkıntısını gidermek amacıyla bir süre önce başlattığı çalışmalar sonucunda bölgede yeni bir su kuyusu açtı.

Bölge halkının bir kısmı mevcut su kuyusundan gelen kaliteli suyu tüketirken LTB’nin açtığı yeni su kuyusuyla birlikte Hamitköy’de yaşayan tüm vatandaşların musluklarından kaliteli su tüketebileceği belirtildi.

Şube yetkilileri bu kapsamda Hamitköy Muhtarı Feyzullah Bostancı ile birlikte Hamitköylülerle görüştü ve düşüncelerini aldı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu konuyla ile açıklamasında, Hamitköy’de açılan yeni su kuyusuyla birlikte hem bölgenin su ihtiyacının giderileceğini, hem de bölgeye tatlı su verileceğini söyledi.

Halkın sağlıklı ve temiz su kullanımına yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız süreceğini kaydeden Fellahoğlu, bu çalışmalar sayesinde ilk olarak Hamitköy bölgesinin tatlı su tüketebileceğini vurguladı.

Fellahoğlu, tüm Lefkoşa’nın daha kaliteli su kullanabilmesi için başlatılan çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ve bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’den gelecek suyla tüm kentin kaliteli su kullanabileceğine dikkat çekti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.