1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİTKÖY’DEKİ BİNA HİZMETE AÇILDI
HAMİTKÖY’DEKİ BİNA HİZMETE AÇILDI

HAMİTKÖY’DEKİ BİNA HİZMETE AÇILDI

Saat 10.00’da gerçekleştirilen açılış törenine;

A+A-

 

KAVUN: “KIBRIS TÜRK HALKININ VAROLUŞ MÜCADELESİNE KATKI YAPAN KAHRAMANLARIN DESTEKLENMESİNE HER ZAMAN ÖNEM VERDİK”

KEÇO: “BİZ BAYRAĞI BURAYA KADAR GETİREBİLDİK, SEBEBİ DE YAŞIMIZ. SİZ GENÇLER İNŞALLAH BU BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖTÜRÜRSÜNÜZ”

Erenköy Mücahitler Derneği’nin Hamitköy’deki yeni binasının açılışı, bugün yapıldı.

Saat 10.00’da gerçekleştirilen açılış törenine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ile Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Kutlay Keço ve bazı dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, sırasıyla Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Kutlay Keço ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun birer konuşma yaptılar.

KEÇO: “GENÇLER İNŞALLAH BU BAYRAĞI DAHA İLERİ GÖTÜRÜR”

Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Kutlay Keço konuşmasında, mücadelelerinin Türk bayrağına sahip çıkmakla başladığını kaydetti ve “Ondan sonra TMT, 1963 hadiseleri, Erenköy ve 1974 barış Harekatı… Biz bayrağı buraya kadar getirebildik, sebebi de yaşımız. Siz gençler inşallah bu bayrağı daha ileriye götürürsünüz” diye konuştu.

KAVUN: “DESTAN YAZAN KAHRAMANLAR…”

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun da, “Şanlı Erenköy Direnişi’nin 50. yılının arifesinde bu destanı yazan siz kahramanların hizmet binasının açılışında sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum” dedi.

GKK olarak imkanları ölçüsünde Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesine katkı yapan kahramanların her zaman desteklenmesine önem verdiklerini ifade eden Kavun, açılışı yapılan binanın da bu önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Binanın Mücahitlerin birbirleriyle ve aileleriyle bir araya gelmelerine imkan tanıyacak bir yer olacağını belirten Tümgeneral Kavun, iyi günlerde kullanılmasını diledi.

Kavun, tüm şehitleri rahmetle, gazileri de şükran ve minnetle andı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve eski Erenköy fotoğraflarından oluşan sergi ile bina gezildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.