1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİTKÖYLÜLER İSYANDA!
HAMİTKÖYLÜLER İSYANDA!

HAMİTKÖYLÜLER İSYANDA!

Çözüm Bulmak Zor Mu?

A+A-

Fehime ALASYA

Lefkoşa’nın kanalizasyon olmadığı için en sıkıntılı bölgesi olan Hamitköy’ün Yiğitler Sokağı’nda yaşayan bölge sakinleri, yıllardır taşan kuyular nedeniyle isyan noktasına geldi.

Hamitköy’ün en büyük sıkıntılarından biri olan lağım sorunu Yiğitler Sokak sakinlerini bezdirdi. Yakın geçmişte şikâyetlerini dile getiren bölge sakinleri, belediyenin eve ihbar yollaması ile adeta çıldırdı.

İhbarda söz konusu sokağın sakinlerine taşan lağım sularıyla ilgili 24 saat süre tanındı ve “Gerekeni yapmadığınız takdirde belediye olarak gerekli işlemleri yapacağız ve bunun harcamasını da sizden talep edeceğiz” şeklinde ifadelere yer verildi.

02-10-2015-09-51-07429400.jpg

İhbarı alan bölge sakinleri “Hem bizi kanalizasyona bağlamıyorlar, hem gelip temizlemiyorlar, hem de tehditle bize iş yaptırmaya çalışıyorlar. Yıllardır belediyenin vidanjörlerinin bozuk olduğunu söyleyip bizi dıştan hizmet almaya zorluyorlar.” diyerek, her kuyu için 130 Türk Lirası ödeyip, gün aşırı dört tane kuyu temizlettiklerini, ancak buna bütçelerinin artık yetmediğini kaydetti.

02-10-2015-09-53-07753300.jpg.png

“NEDEN BELEDİYE VİDANJÖRLERİ ÇALIŞTIRILMIYOR?”

Sosyal medya hesaplarında da bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Belediyede birikmiş paramız var, gelip kuyuları çekmiyorlar, vidanjörlerin arızalı olduğunu söylüyorlar. Bu vidanjörler yıllardır neden çalışır duruma getirilmiyor da vatandaşı dışarıdan hizmet almaya zorluyorlar anlamıyoruz? Bize bu pisliği reva görüp çocuklarımızı bu pis çevrede yetişmesine ses çıkarmayan belediye, vergi almaya gelince ohhh ne ala… Buna can mı dayanır? Para mı dayanır üç günde bir kuyular dolar. Bu kadar zamandır bir kanalizasyon sistemi yapamadılar nihayet bu sene içinde kanalizasyona bağlanacağız diye umarken bugün birde kanalizasyona bağlanıp bağlanmayacağımızın da kesin olmadığını öğrendik.”

LTB: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız LTB Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak ise, taşan lağım kuyularının apartman sakinlerine ait bir sorun olduğunu dile getirdi ve belediyenin apartman sakinlerine vidanjör hizmeti vereceği ödemesi olmadığının altını çizdi. Özkaynak şöyle dedi:

“Bu apartman sakinlerinin belediyede birikmiş ödeneği yok, olsaydı vidanjör temin eder, dıştan hizmet alır, onları yine de mağdur etmezdik. Kaldı ki belediye zarar ettiği halde, vatandaşın alacağı hizmeti aksatmayıp, dıştan destek alarak yine de vidanjör hizmeti vermiş, alacaklı olan listeleri temizlemiştir. Çekim hakkı olanlara belediyemiz mecburen yardımcı oldu. Vidanjörlerimiz uzun zamandır arızalı.

Bu bölgedeki sorunu çok yakından biliyoruz ve kanalizasyon götürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hamitköy’deki kanalizasyon projeleri içerisinde ilk sırada olan bu bölge, projeye dâhil olmadığı halde gerekli tespitler yapılıp proje kapsamına alınmıştır. İlk çalışmalarımızın içerisindedir. Lefkoşa bölgesinde özellikle Hamitköy’de çok yoğun olan kanalizasyon sorunu bir günde veya bir ayda çözülebilecek bir sorun değildir. Bölgede jeolojik kazılar yapıldı, proje önümüzdeki ay içerisinde onaylanıp ihaleye çıkılacak ve projeye başlanacak. Bizden kaynaklanmayan bir takım nedenlerden dolayı teslim tarihi ile ilgili kesin bir tarih veremiyorum ama elimizden geleni yapıyoruz. O kirliliği temizlemek hane sahiplerin sorumluluğudur. Bizler de kendi üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz.”      

02-10-2015-09-54-88482300.jpg         

LTB tarafından verilen ihbarda bölge sakinlerine taşan lağım sularıyla ilgili 24 saat süre tanındı ve “Gerekeni yapmadığınız takdirde gerekli işlemleri yapacağız ve bunun harcamasını da sizden talep edeceğiz” şeklinde ifadelere yer verildi

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.