1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİTKÖY’ÜN YOL ÇİLESİ
HAMİTKÖY’ÜN YOL ÇİLESİ

HAMİTKÖY’ÜN YOL ÇİLESİ

Sürekli kazılan Hamitköy yolu bölge halkının bitmek bilmez çilesi oldu. Hamitköylüler yetkililere çağrıda bulunarak bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi

A+A-

YOL İŞKENCESİ: Hamitköy’de bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışması bölge halkı için işkenceye dönüştü. Birçok köylü bu yolu kullanmaktan kaçınırken, bölge esnafı da her kış kazılan ve yazda yeniden asfaltlanan yol nedeniyle işlerinin altüst olmasından şikayet etti

Sürekli kazılan Hamitköy anayolu hem esnafı hem Hamitköy sakinlerini canından bezdirdi. Özellikle yoların devamlı açılıp kapanmasından şikayetçi olan vatandaşlar, “Neden bu kazı çalışmalarının hepsi bir anda yapılmıyor” diyerek bir türlü bitemeyen yol çalışmasına isyan etti.

Vatandaşlar yoğun yağışlarla birlikte yol içerisinde bulunan çukurların su dolduğunu ve çukurların fark edilemez duruma geldiğini söyleyerek araçlar geçerken çukurlar içindeki su ve taşların etrafa sıçramasından şikayet etti.

Evler ve dükkanlar su doluyor…
Vatandaşlar altyapının yetersiz olduğunu ve bu nedenle biriken suyun evlerin ve dükkanların içine girmesinden şikayet etti. Vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

Çöpler yola taşıyor
Hamitköylüler, ayrıca son zamanlarda çöplerin toplanmaması nedeniyle yol kenarındaki çöp konteynerlerinin ağzına kadar dolduğunu söyledi ve yağmurla birlikte bu çöplerin sularının yollara kadar taştığını ifade etti. Bölge halkı bu yolla çeşitli hastalıklar doğabileceğinden endişeleniyor.

Bölge Halkı Ne Dedi

Atakan Kırca:
Yoların bu halde olmasından araçlarımız büyük zarar görüyor. Çukurları doldurmak için kullanılan taşların (mıcır) araçlarımıza ve kaldırımda yürüyen vatandaşlara sıçradığını gördüm. Bence bu işin sorumluları buranın bu halini bilmiyorlar. Bu kadar çok kazı çalışmasının olması yerine bir kerede bu işi halletmeleri gerekiyor. Turizm şehrine bunlar yakışmıyor, çöpler yollara taşmış durumda.

Ebru Karataş:
Bu yolun sürekli bir kazı çalışması içinde olması ve bu yolun sadece dolgu ile doldurulması işlerimizi çok düşürdü. Araçların bu yolu tehlikeli bulması ve kullanmak istememeleri işlerimizi çok etkiliyor. Üstüne üstlük bu iş makinelerinin yolları zapt etmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Bastıran kışla birlikte dolgu yapılan yollarda çukurlar açılmaya başladı.

Burak Karataş:
3 senedir bu mahallede oturuyorum. Bu yolun kazısının bittiğini görmedim. Defalarca açılıp kapatılıyor. Yapılan işlerin de bir faydası yok. İşçiliğin kötü olmasından ve yolların asfaltlanmamasından dolayı sürekli kazalar yaşanıyor. Kışın gelmesiyle artık bu yol tamamen kaderine terk edilecektir. Ayrıca çöpler de bir süreden beridir toplanmıyor. Yol kenarında bulunan konteynerler içine akan yağmur suları yollara taşıyor. Bu sağlığımızı tehdit ediyor.

Seçil Köle:
Burada esnafım. Bedirhan Sofrası’nı çalıştırıyorum. Yolların aşırı bozukluğundan ve sürücülerin dikkatsizliğinden dolayı gün aşırı kaza yaşanmaktadır. Yoların neden bu kadar üst üstte kazılıp kapatılmasına anlam veremiyorum. Bu kadar kazı çalışmalarına karsın altyapıda büyük sıkıntılar yaşanıyor. En ufak yağışta benim dükkanım su doluyor. Bu yolda yıllardır süren kazılar, bizi perişan etmiş durumda, işlerimizi çok fazla etkiliyor. Sadece yolun asfaltlanması değil kasislerle yolun güvenliğinin de sağlanması gerekiyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.