1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMZAOĞULLARI, ÇARPICI BİR İDDİADA BULUNDU
HAMZAOĞULLARI, ÇARPICI BİR İDDİADA BULUNDU

HAMZAOĞULLARI, ÇARPICI BİR İDDİADA BULUNDU

Kar-İş geçici başkanı Biray Hamzaoğulları, çarpıcı bir iddiada bulundu: Araçların Freni Tutmuyor'

A+A-

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş),geçici başkanı Biray Hamzaoğulları, toplu taşımacılık yapan kişilerin araçlarına yatırım yapmak istemediğini, bunda T izinlerinin gelişi güzel dağıtılmasının etkili olduğunu söyledi. Hamzaoğulları, şimdiki araçların büyük bir kısmının 1974 yılından kalma olduğunu ifade ederek, “Araçların kliması yok, frenleri tutmuyor. Eğer T izinlerine kısıtlama getirilip 5 yaşın üzerindeki araçların ülkeye girişine izin verilmezse birkaç yıl içerisinde kalitemizi artırırız” şeklinde konuştu.
Kar-İş eski başkanı Fuat Topaloğlu ise devletin toplu taşımacılıkla ilgili bir politikası olmadığını belirtti. Topaloğlu, toplu taşımacılığın günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Kavurucu yaz sıcaklarını hissetmeye başladığımız bu günlerde, bazı işletmeler müşterilerini güneşten korunmak için tedbirler almaya başladı. Kimi işyerleri müşterileri memnun etmek için brandalar koyarak gölge ortamı sağlarken, kimi işyerleri de klima gibi soğutma sistemleri kurdu. Tüm sektörler müşteri memnuniyeti adına çeşitli tedbirleri hayata geçirirken, Lefkoşa-Girne arası yolcu taşımacılığını sağlayan dolmuşların bu yaz da henüz bir önlem almadığı görüldü.1974 yılından kalma modellerle taşımacılık yapan dolmuşlara ne klima ne de güneşten koruyacak perde takılmadı. Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) geçici başkanı Biray Hamzaoğulları, toplu taşımacılık yapanların yatırım yapmak istemediğini, bunda T izinlerinin gelişi güzel dağıtılmasının etkili olduğunu söyledi. Kar-İş eski başkanı Fuat Topaloğlu ise devletin toplu taşımacılıkla ilgili bir politikası olmadığını söyledi. Topaloğlu, toplu taşımacılığın günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.
“YETKİLİLER DURUMUN FARKINDA”
Biray Hamzaoğulları insanları klimasız ve oldukça eski araçlarla yolculuk yapmasını istemediklerini ancak şartlardan dolayı araçların yenilenmediğini söyledi. Hamzaoğulları, “Her mal sahibi kalitesini yükseltmek ister. Yetkililer herkese T izni dağıttığı için insanlar yatırım yapmaktan kaçınıyor. Ayrıca siz 120 bin TL’lik araç alıp toplu taşımacılık yapmaya kalkışıyorsunuz, diğeri 8 bin TL’lik araçla aynı işi yapıyor. İzin kurulunda görüşülmeden itiraz kurulunda T izni alanlar var. 600 nüfuslu sipahi köyüne 5 T izni verildi. Durum böyle olunca kimse yatırım yapmıyor” dedi.
“KLİMASI YOK, FRENİ DE TUTMUYOR”
Şimdiki araçların büyük bir kısmının 1974 yılından kalma olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, “Araçların kliması yok, frenleri tutmuyor. Eğer T izinlerine kısıtlama getirilip 5 yaşın altındaki araçların ülkeye girişine izin verilmezse birkaç yıl içerisinde kalitemizi artırırız” şeklinde konuştu.
TOPALOĞLU: “ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ”
Kar-İş eski başkanı Fuat Topaloğlu ise devletin toplu taşımacılıkla ilgili bir politikası olmadığını iddia etti. Toplu taşımacılığın günümüz koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Topaloğlu, akaryakıta 2 yılda 28 kez geldiğini vurgulayarak, “Toplu taşımacılar zor şartlarda çalışıyor. Dolmuş şoförleri ekonomik olsun diye de klima çalıştırmamış olabilir” dedi.
“BİZ DE FARKINDAYIZ”
Eski ve konfor açısından kötü olan araçlarda yolculuk yapılmasından taraftar olmadıklarını ifade eden Topaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bizde memnun değiliz, durumun farkındayız. Bunun tek sorumlusu taşımacılar değil, devlettir. Türkiye’de 2000 modelin altında toplu taşımacılık aracı yasaklanmıştır.1974 model araçlarla taşımacılık yapmaya çalışıyoruz. Bazı önlemler alınmalı 10 yaşın altında büyük araçların ülkeye sokulması yasaklanmalı. Bunlarda yetmezmiş gibi Güney Kıbrıs’tan otobüsler gelip turlar düzenliyor. Buradaki taşımacılığın ekmeğine göz dikmiş durumdalar. Yetkililer hem toplu taşımacılığı hem kaçak taşımacılığı hem de Güney’den gelen tur otobüslerini mercek altına alıp önlemler almalıdır.”

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.