1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ”
“HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ”

“HANEHALKI BÜTÇE ANKETİ”

DPÖ İstatistik ve Araştırma Dairesi, 2014-2015 Hanehalkı Bütçe Anketi’ni uygulamaya devam ediyor.

A+A-

Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) İstatistik ve Araştırma Dairesi, 2014-2015 Hanehalkı Bütçe Anketi’ni uygulamaya devam ediyor.

DPÖ’den yapılan yazılı açıklamada, bu çerçevede, Ocak ayında “örneğe çıkan” 270 hane halkının adreslerine posta yolu ile mektuplar ve broşürler gönderildiği ifade edildi.

1 Ekim 2014 – 30 Eylül 2015 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan anket çerçevesinde her ay 270 olmak üzere toplam 3 bin 240 farklı hane halkına “Hanehalkı Bütçe Anketi” uygulanıyor.

Açıklamada, anketle ülkedeki hane halklarının tüketim kalıplarında ve harcama alışkanlıklarında zaman içinde meydana gelen değişikliklerin belirlenmesi ve böylece Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamalarına baz teşkil eden tüketim yapısının güncelleştirilerek fiyat endekslerine yansıtılması ve hanehalklarının gelir düzeyleri ile sosyo-ekonomik karakteristiklerinin saptanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bu amaçla, 4 Aralık 2011 Nüfus Sayımı adres çerçevesi baz alınarak ülke genelinin bloklara ayrıldığı, örnek çekiminin birinci ayağını oluşturan örnek blokların belirlenmesinin ardından, Haziran 2014 tarihinde örneğe çıkan bloklar alanda taranarak adres güncellemesi yapıldığı; güncellenen adreslerin bilgisayar ortamında listelenmesi sonrasında, örnek çekiminin ikinci ayağı ve nihai örnekleme birimi olan örnek adreslerin belirlendiği anımsatıldı.

Anketin, DPÖ’nün görevlendirdiği  anketörler tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi.

Anketörler örneğe çıkan hane halklarını, birlikte yapacakları bir program dahilinde, bir ay boyunca ihtiyaç duyulacak zaman aralıklarıyla, ziyaret ederek çalışmalarını tamamlayacak.

Ayrca, DPÖ-İstatistik ve Araştırma Dairesi çalışanları olan  kontrol memurları, anketörleri ve anketin alan uygulamasını çeşitli zamanlarda  anket yerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle denetleyecek.

Bu Anketle ilgili olarak, (özellikle anket uygulanan hanehalkları tarafından) alandaki görevlilere yardımcı olunmasını, anket çalışmasına olumlu katkı yapılmasını ve şikayet veya önerilerin 2287653 numaralı telefona veya dpo@devplan.org   e-mail adresine bildirilmesi istendi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.