1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HANGİSİ DOĞRU?
HANGİSİ DOĞRU?

HANGİSİ DOĞRU?

HANGİSİ DOĞRU?

A+A-

Pelin YÜKSELAY

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir süre önce belirttiği gibi, günde 120 bin ton suyun denize döküldüğünü bir kez daha tekrarladı. Bakan Çavuşoğlu, bunun teknik bir zorunluluk olduğunu söylerken, Türkiye Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürü Yusuf Şahin ‘hiçbir şekilde denize akan su yoktur’ dedi. Şahin teknik arıza ya da elektrik kesintisi olması halinde zaman zaman bu yola başvurduklarını anlattı.

Asrın Su projesi hayata geçtiği günden bu yana, barajdaki suyun bir kısmının denize akıtıldığı yönündeki tartışmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ilk günden bugüne barajdan denize su akışının olduğunu belirterek, bunun teknik bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Türkiye’den günde 200 bin ton su geldiğini belirten Çavuşoğlu, bunun 50 bin tonunun arıtılmış olarak halka sunulduğunu ifade etti.

“Bir kısmı arıtmadan sonra atık duruma düşüyor, bir kısım sürekli barajda eksilen su için baraja pompalanıyor, artan da denize gidiyor” diyen Çavuşoğlu, denize giden su miktarının 100-120 bin ton olduğunu kaydetti.

Yusuf Şahin doğrulamadı

TC Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürü Yusuf Şahin ise, Bakan Çavuşoğlu’nun aksine, denize su akışının bulunmadığını söyledi. ‘Barajdan denize iddia edildiği gibi bir su akışı yoktur’ diyen Şahin, zaman zaman oluşan arızalar ya da elektrik kesintilerinden dolayı bu yönteme başvurduklarını, ancak sürekli bir uygulama olmadığını kaydetti.

Şahin’in önümüzdeki günlerde su dağıtımı konusunda daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum