1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HANİ DEVLET OKULLARINDAN PARA TALEP EDİLMEYECEKTİ!
HANİ DEVLET OKULLARINDAN PARA TALEP EDİLMEYECEKTİ!

HANİ DEVLET OKULLARINDAN PARA TALEP EDİLMEYECEKTİ!

Velilerden zorla para alınıyor!

A+A-

Eğitim Bakanlığı'nın devlet okulları parasızdır açıklamasına karşın birçok okulda Müdür ve Öğretmenlerin velilerden para talebi devam ediyor.

 

Dövizin önlenemez yükselişi ile rağbete binen ve ters dönen talep sonrasında Kamu okullarına yönelen öğrenci velilerini bukez para talebi ile şaşkına dönüyor.  Eğitim Bakanlığı'nın devlet okulları parasızdır açıklamasına karşın birçok okulda Müdür ve Öğretmenlerin velilerden para talebi devam ediyor.

Eğitim Bakanlığı'nın çıkartmış olduğu genelgeye rağmen Lapta Yavuzlar Lisesi yöneticileri, öğrenci velilerinden bağış adı altında para alma işlemini sürdürürken buna Lefkoşa Türk Lisesi de dâhil oldu.

Hala daha bazı okullardan karne ve yazılma parası adı altında para alınmasının önüne bakanlık bir türlü geçemiyor.

Lapta Yavuzlar Lisesi Müdürü ve yetkililerinin “makbuz yoksa kayıt yok” diyerek para dayatması yaptığını dile getiren öğrenci velilerinden sonra benzer konunun Lefkoşa Türk Lisesinde  de yaşandığı öne sürülüyor.

Eğitim Bakanlığı'nın “ kesinlikle para alınmayacak” uyarısı yapmasına karşın, Lefkoşa Türk Lisesi Okul Aile Birliği adına kesilen makbuz ile Fide Özlem Kapan adına 100 TL’lik bağış makbuzu kesildi.

Ekonomik durumu iyi olmayan bazı öğrenci velilerinin çocuklarını para ödemeden okula kayıt yapmak için harekete geçtiği ancak okul yöneticilerinin sert tavırları ile karşılaştıkları ileri sürülüyor.

Eğitim Bakanlığının uyarısına rağmen ekonomik durumu iyi olmayan öğrenci velilerinden para talep eden ve talep edilen paranın verilmemesi sonrasında öğrenci kayıdını yapmayan okul yetkililerine kimin dur diyeceği merak konusu oluyor.

Detay

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum