1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAPİS CEZASI KAÇINILMAZ...
HAPİS CEZASI KAÇINILMAZ...

HAPİS CEZASI KAÇINILMAZ...

Polis ihbar almıştı…

A+A-
 
Kanunsuz uyuşturucu madde ile 1 adet canlı mermiyi tasarruflarında bulunduran sanık Mehmet Sayman ile Muzaffer Girgin dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandılar…


Yeni Boğaziçi köyünde kaldıkları evde uyuşturucu madde ve 1 adet canlı mermi bulunduran sanık Mehmet Sayman ile Muzaffer Girgin dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Sayman ile Girgin 1’er yıl hapis cezasına mahkum edildiler.

Polis ihbar almıştı…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri 28 Mayıs tarihinde sanık Mehmet Sayman ile Müzaffer Girgin’in evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrenmiş ve konu eve giderek arama yapmışlardı.

Evde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 9 adet sigara izmariti ile 1 adet 9 mm çapında canlı mermi bulan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Sayman’ı tutuklarken, sanık Muzaffer Girgin’i ise Girne’de tespit ederek tutuklanıştı. Sanık Girgin’in arabasında yapılan aramada ise içerisinde uyuşturucu madde bulunan ucu yanık sigara bulunmuştu.

Mesutoğlu:

“Kullanım yaşı 14’e düştü…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Mehmet Sayman ile Muzaffer Girgin’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların tasarruf ettikleri uyuşturucu türünün Sentetik Cannabionoid olduğunu belirten Mesutoğlu, Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucunun en ağır ve zararlı uyuşturucu türlerinden olduğuna dikkatleri çekti.

Uyuşturucu suçlarının her geçen gün arttığına dikkatleri çeken Mesutoğlu, uyuşturucu kullanım yaşının 14’e düştüğünü ve bunun endişe verici olduğunu belirtti. Mesutoğlu, sanık Sayman ile Girgin’e hapis cezasının verilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek her iki sanığı da 1’er yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.