1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAPİS CEZASI VERİLDİ!
HAPİS CEZASI VERİLDİ!

HAPİS CEZASI VERİLDİ!

Soruşturma tamamlandı!

A+A-

Narkotiğin geçen şubat ayında Esentepe’de gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan sanıklardan Malek Mohammed Ali’nin davası tamamlandı

Girne’ye bağlı Esentepe bölgesinde 3 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalanan Malek Mohammed Ali’nin davası tamamlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkûm edilirken, aynı davada yargılanan sanık Uğur Süzen ise dava dosyasının yeniden tazmin edilmesine karar verilerek yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı. Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin huzurunda yargılanan ve 7 ay hapse mahkûm edilen sanık Ali’nin davasına konu olan olgular aktarıldı. 

Kararda, 3 Şubat tarihinde Esentepe’de şüpheli hareketleri sonucu polisin yanlarına gittiği sırada sanık Uğur Süzen ile Malek Mohammed Ali’nin ellerindeki uyuşturucu maddeleri camdan atarak, NK 477 plakalı araçla kaçmaya çalıştıkları ve kovalamaca sonucu yakalandıkları belirtildi. 

Sanıkların yakalandığı, camdan attıkları 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığı belirtilen kararda, yakalanan sanıkların verdiği gönüllü ifadelerinde 28 gram hintkeneviri uyuşturucu maddeyi satın aldıkları şahsı polise söyledikleri aktarıldı. 

Olayın devamında 2 kiloya yakın uyuşturucu bulunmuştu

Uyuşturucu madde suçlarının giderek yaygınlaştığına, kamu için tehlike oluşturduğuna dikkati çeken ağır ceza heyeti, sanıl Ali’nin 28 gram uyuşturucu alma ve tasarrufu suçlarından yargılandığını belirterek, sanığı bu davalardan 7 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Esentepe’de 3 Şubat tarihinde 28 gram hintkeneviri ile yakalanan sanıklar Süzen ile Ali’nin ardından suçla bağlantılı 4 kişi daha tutuklanmıştı. Polis, Esentepe-Lapta-Boğaz bölgesi ve Tatlısu’dan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu tutukladığı dört kişinin tasarruflarında 2 kiloya yakın hintkeneviri ve 70 gram kokain türü uyuşturucu ele geçirmişti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.