1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAPİSTEN YENİ ÇIKAN DAĞÇI YİNE RAHAT DURMADI
HAPİSTEN YENİ ÇIKAN DAĞÇI YİNE RAHAT DURMADI

HAPİSTEN YENİ ÇIKAN DAĞÇI YİNE RAHAT DURMADI

Hapisten yeni çıkan Dağçı yine rahat durmadı

A+A-

Ülke genelinde işlediği ev açma ve sirkat suçlarıyla ilgili 2009 yılında 5 yıl 8 ay hapse mahkum edilen ve Ocak ayında serbest bırakılan Erhan Dağcı, Mayıs ayı içinde Girne ve Lapta bölgesinde bir çok eve girerek para ve ziynet eşyaları çaldığı gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlanan ve teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan zanlı Dağcı, yargılancağı güne kadar cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Polis Memuru Kader Çamlıbelli’yi tanık olarak dinletti.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlı Erhan Dağcı’nın Girne ve Lapta’da meydana gelen “İkametgahtan sirkat ve kasti hasar” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı Erhan Dağcı’nın 21 Mayıs 2015 tarihinde Lapta’da Doğa Sokak No 24 adresindeki ikametgahın pencere camını kırdıktan sonra içeriye girerek 31 bin 400 TL değerindeki ziynet eşyalarını sirkat ettiğini kaydeden Çamlıbelli, zanlının 25 Mayıs 2015 tarihinde Heybeli Villa Edremit adresindeki ikametgahın pencere camını kırıp içeriye girerek 3 bin 500 TL değerinde 1 adet 14 ayar altın tespih, 1 adet TC kimlik kartı, 1 adet TC sürüş ehliyeti, 1 adet Garanti Bankası kredi kartını, 4 bin 984 Amerikan Doları, 2 bin 300 Euro, Bin Çek Cumhuriyeti parası, 591 bin Belarus parası ve 500 Rus parasını sirkat ettiğini belirtti.

Zanlının 25 Mayıs 2015 tarihinde tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını kaydeden Çamlıbelli, 26 Mayıs 2015 tarihinde mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhinde 3 gün, 29 Mayıs 2015 tarihinde ise 6 gün tutukluluk emri alındığını belirtti.

Zanlının TC ve KKTC vatandaşı olup Lefkoşa’da ikamet ettiğini söyleyen Kader Çamlıbelli, 2009 yılında Girne ve Lefkoşa’da işlediği benzer suçlardan dolayı zanlının Merkezi Cezaevi’nde 5 yıl 8 ay hapis yattıktan sonra 2015 Ocak ayında serbest kaldığını kaydetti.

Zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Çamlıbelli, serbest kaldıktan sonra suç işlemeye başlayan zanlının yeniden serbest bırakılması halinde suç işlemeye devam etmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu vurguladı. Çamlıbelli, zanlının davaları görüşülene dek hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Yargıç Ulutekin, zanlının serbest kalması halinde yeniden suç işlemeye başlamasının kuvvetle muhtemel olduğuna bulgu yaparak davaları görüşülene kadar 2 ayı aşmayacak bir süreyle Merkezi Cezaevi’nde gönderilmesini emretti.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.