1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAPLAR UYUŞTURUCU AMA YASADA YERİ YOK
HAPLAR UYUŞTURUCU AMA YASADA YERİ YOK

HAPLAR UYUŞTURUCU AMA YASADA YERİ YOK

Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi araç park yerinde yakalanan Koçero lakaplı İbrahim Özyüksel’in tasarrufunda bulunan uyuşturucu haplar ile ilgili analiz raporu belli oldu

A+A-

Suna ERDEN

Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi araç park yerinde yakalanan Koçero lakaplı İbrahim Özyüksel’in tasarrufunda bulunan uyuşturucu haplar ile ilgili analiz raporu belli oldu

Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi araç park yerinde uyuşturucu hap ile yakalanan ve birçok suçtan sabıkası bulunan Koçero lakaplı İbrahim Özyüksel’in tasarrufunda bulunan uyuşturucu haplar ile ilgili analiz raporu belli oldu. Bulunan hapların uyuşturucu nitelikli olduğu ancak KKTC’de yasal tanımının bulunmadığı açıklandı. Zanlı dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Duruşmada 23 Nisan 19.00 sıralarında zanlının Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi araç park yerinde devriye gezen polis ekibi tarafından tespit edildiğini ve zanlının polisi görünce yere attığı poşette 25 adet uyuşturucu hap ve içerisinde eroin olan elle sarılmış sigara bulunduğu belirtildi. Tutuklanan zanlının sorgusunda uyuşturucu hapları Nisan ayı içerisinde 50 adet, eroini ise yarım gram adlığını itiraf ettiğini belirten polis, zanlının hastaneye uyuşturucu satmak için gittiği bilgisini aldıklarını ifade etti. Soruşturmanın tamamlandığını, analiz için gönderilen uyuşturucu maddelerle ilgili raporun çıktığını kaydeden polis, 25 adet hapın ilaç ve eczacılık yasasına aykırı olduğunu ancak uyuşturucu madde sınıfında yargılanamayacağını belirtti. Polis, hapların birçok ülkede uyuşturucu olarak kabul edildiğini ve bu hapları bulunduranların yargılandığını ifade etti. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mahkeme, zanlının haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek imza atması, 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.