1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HARÇLARA HER YIL ZAM YAPILIYOR”
“HARÇLARA HER YIL ZAM YAPILIYOR”

“HARÇLARA HER YIL ZAM YAPILIYOR”

Sessiz sedasız harçlara zam yapıldı denilerek, eleştiriler geldi.. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ne dedi;

A+A-

BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE TURİZMDE VERİLECEK TEŞVİKLER VE EKONOMİK GELİŞİMLE İLGİLİ AKADEMİK KURUMLARDAN HİZMET ALIMI VAR

YORGANCIOĞLU: “SENDİKALARLA GÖRÜŞMEME DURUMUM YOK”

 “HARÇLARA HER YIL ZAM YAPILIYOR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, harçlara yapılan zamlar konusunda, her yıl bütçe hazırlanırken bu zammın yapıldığını; bu uygulamayı iki ay geciktirerek yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, gündemdeki konular ve son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun gündemine değinmeden önce, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir eylem sırasında Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkilileri ile görüşmediği iddiası ve harçlara yapılan zamlar konularında açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu bugün, turizm sektöründe verilecek teşvikleri ve ekonomik gelişimle ilgili akademik kurumlardan hizmet alımını görüşecek.

“SENDİKALARLA GÖRÜŞMEME DURUMUM YOK”

KTÖS yetkililerinin, Cumhuriyet Meclisi önünde 17 Şubat’ta gerçekleştirdiği eylem sırasında kendisiyle görüşmek istediklerini, bunun üzerine Meclis’teki odasında görüşebileceğini haber verdiğini söyleyen Yorgancıoğlu, “Ben kendilerini odamda beklerken, onların beni Mavi Salon’da beklediklerini sonradan öğrendim” dedi.

Yorgancıoğlu, odasında görüşmeyi yapmak üzere beklediği haberi ulaştırıldığı zaman, KTÖS yetkililerinin daha fazla beklemeyeceklerini belirterek ayrıldıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, “Daha sonra tekrar görüşmek isterlerse görüşmeye hazır olduğumu söylememe rağmen böyle bir görüşme arzusunda olmadıklarını ifade ettiler” diye konuştu.

KTÖS yetkililerini kabul etmeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Yorgancıoğlu, sendika ile görüşmemek gibi bir tavır içinde olmadığını ifade etti.

“ZAM HER YIL YAPILIYOR”

Harçlara yapılan zamlar konusunda da açıklama yapan Yorgancıoğlu, her yıl bütçe hazırlanırken harçlara, Aralık ayında toplam enflasyon oranında zam yapıldığını, bu uygulamayı iki ay geciktirerek yürürlüğe koyduklarını söyledi. Yorgancıoğlu, bunun Başbakanlık sitesinde ve Resmi Gazete’de yayınlandığını, saklama veya gizleme düşüncesi olmadığını kaydetti.

“GÜNDEM, TEŞVİKLER VE EKONOMİ”

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu gündeminde, turizm sektöründe turist sayısını artırmak için verilen teşviklerin değerlendirilmesinin bulunduğunu söyledi.

Ekonomik gelişimin kısa, orta ve uzun vadede yeniden yapılandırılması adında akademik kurumlardan, üniversitelerden hizmet alma ile ilgili sözleşme imzalandığını belirten Yorgancıoğlu, üniversitelerden kendi alanlarında uzmanlarla çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 ve sonrası için yapılacak Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün de temelinin oluşacağını belirten Yorgancıoğlu, bu çalışmaların üç periyotta gerçekleşeceğini ifade etti. Yorgancıoğlu, kısa ve orta ölçekli projelerin, bir iki ayda ortaya çıkmasının düşünüldüğünü vurguladı. 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.