1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'HAREM'İ BAKAN AÇTI
'HAREM'İ BAKAN AÇTI

'HAREM'İ BAKAN AÇTI

Çok konuşulacak sözler...

A+A-

 

'HAREM'İ BAKAN AÇTI

Erdal Süreç kitabında, önceki gün iki kişinin silahlı saldırı sonucu öldüğü HAREM Gece Kulübü'nün 1973 yılında dönemin UBP milletvekili ve Turizm Bakanı Vedat Çelik tarafından açıldığını yazıyor.

 

Deneyimli siyasetçi, eski sendikacı Erdal Süreç'in piyasaya Mayıs 2014'te çıkan “Bitmeyen BEY Dönemi” isimli kitabında Kuzey Kıbrıs’ta ilk açılan gece kulübü HAREM ile ilgili de bilgiler yer alıyor.

 

Erdal Süreç kitabında, önceki gün iki kişinin silahlı saldırı sonucu öldüğü HAREM Gece Kulübü'nün 1973 yılında dönemin UBP milletvekili ve Turizm Bakanı Vedat Çelik tarafından açıldığını yazıyor.

 

Erdal Süreç kitabındaki yazıda “Aslında 1973 yılında zamanın Turizm Bakanı ve UBP Milletvekili Vedat Çelik Lefkoşa Dereboyu’nda açılan HAREM isimli ilk gece kulübünün açılış töreninde açılış kurdelesini keserken 'bu kulübün açılışını ekonomimizde büyük hamle' olarak  yorumlamıştı. Ülkemizin ekonomik kalkınma reçetesi daha o günden belirlenmişti” diye yazdı.
İki kişinin HAREM isimli gece kulübünde öldürülmesiyle yeniden gündeme gelen HAREM konusunda  konuşan Erdal Süreç kitapta yazdıklarının arkasında olduğunu belirtti. “Kimileri HAREM’in o dönemde lokanta olduğunu söylüyor, bu doğru değil. Evet lokanta olarak da hizmet verse de orası bir gece kulübüydü ve açılış kurdelesini de UBP milletvekili ve Turizm Bakanı Vedat Çelik kesmişti.

HAREM o dönemde Dereboyu’nda bir apartmanın bodrum katında açılmıştı. Siz hiç bodrum katında lokanta gördünüz mü?” diye soran Erdal Süreç Kıbrıs’ın kuzeyindeki gece kulübü sorununun temellerinin o günlerde atıldığına dikkat çekti.

-------------


Çelik: “Açılışta Denktaş da vardı, ben 'lokanta' diye açmıştım, tesis yer değiştirmiş, amaç değiştirmiş olabilir…”

Dönemin Turizm Bakanı ve UBP Milletvekili Vedat Çelik ise yaptığı açıklamada, söz konusu işletmenin 1973 yılında lokanta olarak açıldığını iddia etti.  Protokolle yapılan açılışa kendisi ile birlikte Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da katıldığı bilgisini veren Çelik, “O dönemde bölgede lokanta yoktu. Herkes Güney Kıbrıs’a gidiyordu. Bizde vatandaşların bu lokantaya gelmesini istedik. Ekonominin kalkınacağını da bu yüzden söyledim” şeklinde konuştu.

Çelik, süreç ile bilgi vererek şöyle konuştu:  “1973 yılında ben Turizm Bakanı ile Lefkoşa’da yemek yiyecek lokanta yoktu. Herkes Güney Kıbrıs’a gidiyordu. Cuma usta dediğimiz bir kişinin oğlu bakanlıkta çalışıyordu. Bir gün yanıma gelerek, bu binayı lokanta olarak açmak istediğini, Cuma usta dediğimiz babasını ikna etmemi istedi. Ben de mal sahibi ikna ettik, açtık. Gerisi beni ilgilendirmez”

Çelik, “Lokanta olarak açılan yer ile önceki gün cinayet işlenen gece kulübünün isminin ayni olması nedeniyle ülkedeki kerhanelerin getirilmesinin öncülüğünü ben yapmışım gibi davranıyorlar” şeklinde konuştu.

“Mahkemeye taşıyacağım”
Çelik, konuyu mahkemeye taşıyacağını da açıklayarak, kendisine yönelik ortaya atılan iddiaları “hakaret” olarak değerlendirdi.

Erdal Süreç tarafından yazılan kitabı okumadığını, ancak bu iddialar üzerine kitabı okuyacağını söyleyen Çelik, dün bir televizyon programında bu konunun tartışıldığını belirtti.
Çelik, “Dün bir televizyon programında da bu konu konuşuldu. Programa bağlanan bir kişi 1975 yılında Harem’e gittiğini ve orada içki içtiğini söyledi. Ama ben bu yeri lokanta olarak açmıştım” dedi.

“Tesis yer değiştirmiş, amaç değiştirmiş olabilir…”
Lokanta olarak açılan yerin zaman içerisinde ‘amaç’ ve yer değiştirmiş olabileceğini söyleyen Çelik, “Bu tesis yer değiştirmiş, amaç değiştirmiş olabilir. Şu an gece kulübü olarak kullanılıyor olabilir. Biz açılışını lokanta olarak yaptık” şeklinde konuştu.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.