1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARİKALAR DİYARI!
HARİKALAR DİYARI!

HARİKALAR DİYARI!

800 liralık avukat borcu yüzünden

A+A-

Yaşar SUVAT
Din İşleri Başkanlığı, 11 Mart 2015 yılında sonuçlanan bir davanın 800 TL’lik avukat masrafını ödemediği gerekçesiyle dün, haciz memurlarının baskınına uğradı.
Ödenmeyen tutar için haciz memurları tarafından, çalışanların şaşkın bakışları arasında Din İşleri Başkanlığı’ndaki güvenlik kameraları söküldü, bilgisayar ve yazıcılar araca yüklendi…
Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın bir konferans için Türkiye’de olduğu bir zamanda gerçekleşen olay, başkan vekili ile muhasebecinin devreye girmesi ve parayı ödemesi sonucu tatlıya bağlandı.
Dairelerine 800 TL’lik borç yüzünden haciz gelmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen çalışanlar, “Çok üzgünüz” demekle yetindi.

Neden icraya gerek duyuldu?
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre ilginç olay, Osman Çelik isimli bir imamın kaldığı evin kira borcu nedeniyle açılan davanın avukat parasından kaynaklandı.
İddialara göre, bir dönem bazı imamların kaldığı evin kirası Din İşleri Başkanlığı tarafından ödeniyordu. Din İşleri Dairesi’nin bağlı olduğu Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu bu kiraların ödenmeyeceği kararını üretti, işte sorun da bu noktada baş gösterdi.
Osman Çelik kararın kendisine tebliğ edilmediğini söyleyerek kira bedelini almaya devam etti. Olay ortaya çıkınca iş mahkemeye taşındı.
Mahkemede dava düşünce davacı taraf olan Din işleri Başkanlığı’na avukat masrafları kaldı. Ancak bu masraflar11 Mart 2015 tarihinden bu yana  bir türlü ödenmedi.

Eşyalar araca yüklendi…
İcra memuru dün birçok kez gelip eli boş döndüğü daireden bu kez haciz işlemini tamamlayıp dönmekte kararlıydı…
Memurlar, 8 parça eşyayı haczetti. Bunların içerisinde güvenlik kameraları, yazıcılar ve bilgisayarlar vardı…
İşin ciddiyeti anlaşılınca telefon trafiği hızlandı ve sonunda beklenen karar alındı.
Başkan vekili ve dairenin muhasebe elemanı geldi ve 800 TL’lik çek yazıldı. Böylelikle bir skandalın önüne geçildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.