1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI GİRNE VE GÜZELYURT’TA İNCELEMELER YAPTI...EKSİK VE SORUNLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI
HARMANCI GİRNE VE GÜZELYURT’TA İNCELEMELER YAPTI...EKSİK VE SORUNLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

HARMANCI GİRNE VE GÜZELYURT’TA İNCELEMELER YAPTI...EKSİK VE SORUNLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI MEHMET HARMANCI GİRNE VE GÜZELYURT’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Girne ve Güzelyurt bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakanlığa bağlı daireleri ve turizm ofislerini ziyaret eden Harmancı, personelle tanışarak sorunları dinledi. Bu bölgelerde tespit edilen eksikler ve sorunlarla ilgili çalışma başlatıldı.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre, incelemelerine Çevre Koruma Dairesi Girne Şubesi’nden başlayan Bakan Harmancı, daha sonra Girne Antik Liman’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında, Çevre Koruma Dairesi Girne Şube Amiri Savaş Namsoy Bakan Harmancı’ya eşlik ederek, liman hakkında bilgiler verdi.
 
Girne Kalesi’ni ve Antik Liman içinde yer alan Harnup Ambarı Müzesi’ni de ziyaret eden Harmancı, müzenin ülkeye gelen turistlere daha iyi pazarlanması gerektiğini vurguladı.

GİRNE’NİN ARDINDAN GÜZELYURT’A GİTTİ

Girne’deki ziyaretlerin ardından Güzelyurt bölgesine de giden Harmancı, burada Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ni ziyaret ederek personelden bilgi aldı.

Ardından Lefke’de bulunan Soli Harabeleri’ni ziyaret eden Harmancı, geçtiğimiz günlerde Soli Harabeleri yakınlarında çıkan yangının yarattığı tahribatı görme imkanı buldu.

Bölgedeki itfaiye yetkileriyle de görüşen Harmancı, yangın sırasında yapılan işlemler ve şu andaki durum hakkında bilgi aldı. Bakan Harmancı, soğutma çalışmalarının devam ettirilmesi ve bölgenin gözaltında bulundurulması isteğini dile getirdi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Güzelyurt Şube Amiri Emine Sivri çıkan yangın hakkında Bakan Mehmet Harmancı’ya bilgi verirken, dairenin Güzelyurt bölgesinde yaptığı çalışmalardan da bahsetti.

Mehmet Harmancı, son olarak Cengizköy’de bulunan turizm ofisine giderek, ofisin turistlere sunduğu broşürleri inceledi ve yaşanan sıkıntıları yerinde inceledi.

Harmancı ve beraberindeki yetkililer tarafından tespit edilen ve kayıt altına alınan sıkıntılar, eksiklikler ve buna benzer konularla ilgili çalışmalar başlatıldığı da açıklandı.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.