1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI, KTOEÖS’Ü ZİYARET ETTİ
HARMANCI, KTOEÖS’Ü ZİYARET ETTİ

HARMANCI, KTOEÖS’Ü ZİYARET ETTİ

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Mehmet Harmancı ile ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı ziyaret etti.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Mehmet Harmancı ile ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Harmancı ile “Lefkoşa ekibi”, ziyarette, görüşlerini aktardı, projelerin yer aldığı ‘Bu Kitapçık’ta İş Var’ adlı seçim bildirgesini dağıttı ve  sendika yetkililerinin görüş ve önerilerini dinledi.

LTB Başkan adayı Harmancı, toplumun aydınlık kesiminin ve Lefkoşa üzerinde büyük ağırlığı olan kesimlerin, bu şehre dair söyleyecek sözleri, dayanışacak ruhları ve kendisiyle birlikte kim seçilirse seçilsin mücadele edecek azimleri olduğunu kaydetti.

Projeleri hazırlarken alanlarında uzman kişilerle çalıştıklarını  belirten Harmancı, listede yer alan 9 kişinin  kadın olduğunu, 11 adayın 40 yaş altı, 11 adayın da 40 yaş üstü olduğunu ifade etti. 

Aday listelerinin bir ittifak sonucu hazırlanmasının özel ve önemli bir dinamizm yarattığına dikkat çeken Harmancı, bunun da toplumda neredeyse kaybolan dayanışma ruhunu yeniden canlandırdığını belirtti.

LTB’nin geçtiğimiz yıl 118 milyon TL olan borcunun bir yılda 140 milyonu aştığını savunan Harmancı, LTB’nin mali yapısına ilişkin siyasi iradeyi doğru  kullanıcı bir yönetim anlayışı belirleyeceklerinin altını çizdi. 

Lefkoşa’nın potansiyelinin yeterli olduğunu, kaynakları verimli kullanacaklarını ifade eden Harmancı, Lefkoşa’nın kaybedilmiş haklarının tek tek geri kazanılması yoluna gideceklerini söyledi.

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, hiçbir ekonomik sıkıntının demokrasi kavramının gelişmesinin önünde engel olamayacağını belirterek, LTB’nin geçtiğimiz bir yılda bu konuda  sınıfta kaldığını ileri sürdü.

Müzakere sürecinin içerisinde LTB’nin adının anılmamasının kabul edilemez olduğunu da dile getiren Harmancı, 1958 yılında kurulan ve  uluslararası tanınmışlığı olan LTB’nin bu sürecin mutlaka bir parçası olması gerektiğini ifade etti.

1960 Anayasası’na göre Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi arasında ortak komiteler kurulmak zorunda olduğunu, bu konu ile ilgili girişimlerin yalnızca Mustafa Akıncı döneminde yapıldığını anımsatan Harmancı, kendi dönemlerinde bu olguların yeniden gündeme getirileceğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.