1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI: “LTB’DE MALİ YAPI 6 ADIMDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK”
HARMANCI: “LTB’DE MALİ YAPI 6 ADIMDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

HARMANCI: “LTB’DE MALİ YAPI 6 ADIMDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

Mehmet Harmancı ve ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde Belediye Emekçileri Sendikası'nı (BES) ziyaret etti.

A+A-

HARMANCI: “LTB’DE MALİ YAPI 6 ADIMDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

BOZAT: “LEFKOŞALI’NIN YENİLİKLERE KUCAK AÇACAĞINA İNANIYORUM”

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Mehmet Harmancı ve ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde Belediye Emekçileri Sendikasını (BES)’i ziyaret etti.

Sendika ile çalışanların sorunlarını dinleyen, görüş ve önerilerini alan Harmancı, projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve özellikle ekonomik anlamda gerçekleştirmeyi düşündüğü adımları paylaştı.

TDP’den verilen bilgiye göre, LTB, çalışanlar ve Lefkoşalı’nın daha iyi hizmet alabilmesi için, var olan kaynakların nasıl daha etkili kullanılabileceği konusunda özenli ve detaylı çalışmalar yaptıklarını belirten Harmancı, Avrupa Konseyi’nin mali kriz içinde bulunan yerel yönetimlere tavsiye niteliğinde yayınladığı Kiev Deklarasyonu’nun 6 uygulama adımını Lefkoşa’ya uyarlayarak belediyenin ekonomik krizini ortadan kaldıracak ve net sonuçlar üretileceğini kaydetti.

Harmancı, “istikrarın sağlanması”, “hesap verilebilirlik ile şeffaflığın artırılması”, “sosyal mahrumiyet ile mücadele”, “hizmet sunumunda ortaklıklar”, “yerinden yönetim ve belediyenin varlığının hissedilmesi” ve “ekonomik iyileşmenin sağlanması” şeklinde 6 maddelik bir yol haritası sunulduğunu açıkladı.

Belediye’nin mali yapısını temellendirirken, Lefkoşalıya hak ettiği belediyecilik hizmetlerini yerine getirmede geri kalmayacak bir sistemi de mutlaka uygulamaya koyacaklarını belirten Harmancı, krizin yükünün Lefkoşalıların sırtına yüklenerek değil, var olan kaynakların verimliliğinin sağlanarak hafifletileceğini vurguladı.

BOZAT

BES Başkanı Savaş Bozat ise, 29 Haziran yerel seçimlerinden sonra, LTB’nin başına geçecek olan yönetimin, hem sendika, hem de ikinci plana atılan Lefkoşa halkı ile birlikte çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Lefkoşalının bugüne kadar yaptığı seçimlerden farklı bir seçim yaparak, yeniliklere kucak açacağına inandığını kaydeden Bozat, Harmancı ve ekibinin hazırladıkları projelere destek verdiğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.