1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI LTB’NİN 56. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLAD
HARMANCI LTB’NİN 56. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLAD

HARMANCI LTB’NİN 56. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLAD

Harmancı LTB’nin 56. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

HARMANCI MESAJINDA  LTB’NİN 56. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIĞI SORUNLARI AŞARAK, ÇOK DAHA ÇAĞDAŞ VE GÜZEL GÜNLERE ULAŞILACAĞINA  İNANDIĞINI VURGULADI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Harmancı, LTB’nin 56. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TDP’den yapılan açıklamaya göre bugün yayımladığı mesajında Harmancı, LTB’nin 56. kuruluş yıldönümünde karşı karşıya bırakıldığı sorunları aşarak, çok daha çağdaş ve güzel günlere ulaşılacağına  inandığını ifade etti.

Harmancı, LTB’nin 16 Haziran 1958 yılında kurulduğunu, 1950’li yılların ikinci yarısında toplumlar arası yaşanan çatışmaların bu sonucu ortaya çıkardığını kaydetti.

Harmancı,  Lefkoşa, Mağusa, Limasol, Larnaka ve Baf’ta ayrı Türk belediyelerinin oluşturulmasının 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’nda da yer aldığını da belirtti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’nda ayrıca, Lefkoşa’da 2 belediye arasında Koordinasyon Kurulu’nun işbirliği yapmasının öngörüldüğünü, ancak, bunun ne yazık ki hiçbir zaman gerçekleşmediğini kaydeden Harmancı, iki belediye arasında işbirliği sürecinin, 1974 sonrasında Mustafa Akıncı ile Lellos Dimitriades’in başkanlık dönemlerinde kanalizasyon ve İmar Planı konularında yapılan işbirliği ile başladığını ifade etti.

Gelecekte oluşturulacak “Federal Cumhuriyette”, Kuzey’de Güney’de de ayrı yerel yönetimlerin olacağını belirten Harmancı, “Yapılması gereken Lefkoşa örneğinde olduğu gibi, belediyeler arasındaki işbirliğini geliştirmek, Kuzey ve Güney’deki Belediye Birlikleri’nin de işbirliği yapmasını teşvik etmektedir” dedi.

LTB’nin kuruluş aşamasında da ciddi sıkıntılar içinde olduğunu, ancak bunun yıllar içinde aşılarak LTB’nin hem demokratikleştiğini, hem de geliştiğini kaydeden Harmancı, LTB’nin kuruluşundan 56 yıl sonra yine ciddi sıkıntılarla baş başa bırakıldığını ifade etti. Harmancı, “Gerek çalışanlar, gerekse de Lefkoşa halkı bunları hak etmemektedir” dedi.

LTB’nin eski başkanlarından Mustafa Akıncı döneminde hayata geçirilen İmar Planı, Kanalizasyon, Toplu Taşımacılık, tarihi çevrenin korunması, çalışanların haklarını alması, Belediye Tiyatrosu’nun kurulması, kültür sanat etkinliklerine önem verilmesi gibi adımların önemine dikkat çeken Mehmet Harmancı, yeni dönemde de bu anlayışın, günün şartlarına uyarlanarak devam ettirileceğini vurguladı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.