1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
HARMANCI MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

HARMANCI MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

TDP LTB Başkan adayı ve Belediye Meclis Üyesi adayları, seçim ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı ve Belediye Meclis Üyesi adayları, seçim ziyaretleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ni ziyaret etti.

TDP’den verilen bilgiye göre, Başkan Cafer Gürcafer ve Yönetim Kurulu üyelerinden sektöre ilişkin bilgiler alan ve sorunlarını dinleyen Harmancı, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Müteahhitlerin LTB ile yaşadığı sorunların bilgisini aldıklarını, LTB ile çalışan bazı müteahhitlerin LTB’den alacakları olduğunu belirten Harmancı, mevcut yönetimin yaşanan sorunlara karşı izlediği tavrın yanlış olduğunu savundu.

Yaşanan sorunları yargı kararlarına saygı göstererek, uzlaşı yolu ile çözme yolunu seçeceklerini belirten Harmancı, “Keşke maddi sorunlarla ilgili diğer bazı özel şirketlere gösterilen hassasiyetin yarısı yerli müteahhitlere de gösterilseydi” dedi.

Harmancı, bazı konularda mahkeme tarafından alınan kararların hiçe sayıldığını, bunun yanlış olduğunu ileri sürerek, “Hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyorsak, buna her idarecinin de saygı duyması gerekmektedir” diye konuştu. 

Göreve geldikten sonra yarım kalmış işlerle ilgili uzlaşı yolu ile ilerleme kaydedilmesini sağlayacaklarını vurgulayan Harmancı, bu işlerin başında salhane konusuna yer verileceğini kaydetti. Mevcut yönetimin salhane konusunda da gerekli adımları atmaktan ısrarla kaçındığını ve çözüm yollarını zorlamadığını savunan Harmancı, salhanenin, hem gıda güvenliği, hem de gelir anlamında önemli olduğunu ve bu konunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.