1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI, ÖZÇINAR ARASINDA GÜZELYURT KATI ATIK SORUNU KONUŞULDU
HARMANCI, ÖZÇINAR ARASINDA GÜZELYURT KATI ATIK SORUNU KONUŞULDU

HARMANCI, ÖZÇINAR ARASINDA GÜZELYURT KATI ATIK SORUNU KONUŞULDU

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile bölgedeki katı atık sorunu hakkında görüşmede bulundu.

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile bölgedeki katı atık sorunu hakkında görüşmede bulundu.

Harmancı Güzelyurt bölgesinde katı atık sorunu bulunduğunu, çöplerin kontrolsüz şekilde döküldüğünü ve ayrıca bu çöplerin bazı kişiler tarafından yakıldığını da söyleyerek, bu sorunların çözülmesi için Mahmut Özçınar’la işbirliği içerisinde neler yapılabileceğini ve ortak bir payda bulmak amacında olduklarını belirtti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, uzunca bir süredir bölge halkının yanan çöplükten dolayı büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Harmancı, sorunun çözümünün ve insanların daha yaşanır bir çevrede soluk alması gerekliliği üzerinde durdu.

Bu konunun aşılması için gereken mercilerle destek sağlayabilmek için girişimleri hızlandıracağını da belirten Harmancı, sonuç alabilmek için kısa dönem içeresinde de bazı yapılabilecek adımlar olduğunu, bu adımların atılması halinde çöplüğü yakan kişilerin tespit edilebileceği ve gereken işlemlerin uygulanabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin çöplüğün rehabilitasyonunu programına aldığını belirten Harmancı, çöplüğün rehabilitasyonu konusunda,  bir an önce işlemlerin hızlandırılması için gereken mercilerle istişare edileceğini ve bu konuda ayrılan bütçenin bir an önce serbest bırakılması için ısrarcı olunacağını da kaydetti.

ÖZÇINAR: “SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HAZIRIZ”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Avrupa Birliği’ni beklemeden bu sorunu çözmek istediklerini, gerekirse devletin ve TC Yardım Heyeti’nin kendilerine yardımcı olması ile bir mobil transfer istasyonu kurabileceklerini ve bir tır alınarak sorunun ortan kalkabileceğini söyledi.

Gereken özveriyi göstereceklerini kaydeden Özçınar, transfer istasyonu için yer belirlediklerini ve bu yerin İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye verilmesi gerektiğini söyleyerek, istasyonun kurulması için bunun bir adım olacağını vurguladı.

Özçınar Güzelyurt bölgesinde yaşanan katı atık sorununun sadece kendi belediyelerinden kaynaklanmadığını, sorunun bölgedeki askeri birliklerin ve bazı belediyelerin de çöplerini Güzelyurt’a getirip dökmesi ile kontrolden çıktığını savundu.

Özçınar Güzelyurt Bölgesinde oluşturabilecek bir transfer ve ayrıştırma istasyonu ile bu sorunu ortadan kaldırabileceklerini söyleyerek, bu istasyondan çöplerin Güngör’e taşınabilileceğini de sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.