1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI VE LEFKOŞA EKİBİNDEN ÇARŞI YÜRÜYÜŞÜ
HARMANCI VE LEFKOŞA EKİBİNDEN ÇARŞI YÜRÜYÜŞÜ

HARMANCI VE LEFKOŞA EKİBİNDEN ÇARŞI YÜRÜYÜŞÜ

Harmancı ve Lefkoşa Ekibinden Çarşı yürüyüşü.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi bu sabah ayrıca çarşı yürüyüşü gerçekleştirdi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Başkanı İzzet İzcan, LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı ile 100’ü aşkın kişinin katıldığı yürüyüş, Girne Kapısı’ndan başlayarak Belediye Pazarı (Bandabulya) bölgesinde sona erdi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ‘Bu Kitapçık’ta İş Var’ adlı seçim bildirgesinin dağıtıldığı yürüyüş boyunca esnafla görüşüldü, sorunlar dinlendi, sorulara yanıtlar verildi ve projeler hakkında bilgi aktarıldı.

“TRAFİK RAHATLAYACAK, İNSAN AKIŞI HIZLANACAK”

LTB Başkan adayı Harmancı, çarşı esnafının sorunlarını iyi bildiklerini, ekonomik sıkıntının yanı sıra, altyapı eksikliği ile gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle, esnafın birçok sıkıntı çektiğini kaydetti.

Girne Kapısı’ndan başlayarak Bandabulya bölgesine kadar olan güzergahta trafiği rahatlatıcı ve insan akışını hızlandıracak çalışmaları olacağını kaydeden Harmancı, Surlariçi'nde küçük araçlar ve 10-15 dakikalık aralıklarla güzergahı belirlenmiş bir ring çerçevesinde sürekli taşıma yaparak, Lefkoşa trafiğine rahatlama getireceklerini söyledi

“BANDABULYA BÖLGESİ CANLANACAK”

Renklerin ve kokuların içiçe geçtiği dinamik yerlerin özellikle turistler açısından daha fazla rağbet gördüğüne dikkat çeken Harmancı, Bandabulya bölgesinin bu açıdan yüksek potansiyele sahip olduğunu, ancak bugüne kadar iyi değerlendirilemediğini belirtti.  Harmancı, bu konuda esnafı da içine katarak somut adımlar atacaklarını açıkladı. Dünyanın her yerinde bu tarz yerlerin otantik unsurlarla beslenerek bir gizem yaratıldığını belirten Harmancı, bölgede atıl durumda bulunan belediyeye ait yerlerin yeni Bandabulya Projesi ile bütünleştirilerek farklı bir atmosferle, hem Surlariçi'nin keyfini çıkarmak isteyenlere fırsat yaratılacağını, hem de çok seçenekli ve farklılıkları birarada barındıran bir bölge oluşturulacağını belirtti.

“BİSİKLET KİRALAMA İSTASYONLARI”

Lefkoşalıların trafikten bıkmış durumda olduğunu kaydeden Harmancı, Bisiklet Kiralama İstasyonları oluşturacaklarını belirterek, rehber eşliğinde düzenlenecek turistik amaçlı şehir turlarına ve şehiriçi ulaşıma uygun noktalara yerleştirilecek reklam verilebilir bisiklet istasyonlarından ücretli kiralama ile projenin kendi maliyetini karşılayıp Belediye bütçesine gelir getireceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.