1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
HARMANCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HARMANCI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

LTB Başkanı Harmancı, zor günlerin beklediğini söyleyerek...

A+A-

 

LTB Başkanı Harmancı müteahhitlerin eylemi nedeniyle belediyeleri zor günlerin beklediğini söyleyerek, kenti toparlayabilmek için asfalt ihalelerinin acilen yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, önemli açıklamalarda bulundu. Müteahhitlerin boykotundan büyük ölçüde etkilendiklerini belirten Harmancı, “Ben asfaltlamada bu boykotun doğru bir boykot olmadığını düşünüyorum çünkü belediyelerin açtığı bütün asfalt ihaleleri burada açılıyor ve bizim kenti toparlayabilmemiz için acil ihtiyacımız olan bu ihalelere çıkabilmemiz şarttır” dedi. Türkiye’den gelecek olan suya da değinen Harmancı, “Su meselesi havanda su dövme meselesine döndü açıkçası bu kadar serzenişimize rağmen hala daha bizi muhatap almıyorlar ve bizimle görüşmüyorlar” dedi.

Şubeler 15’e düşürüldü

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı Daha önce Kıbrıs Postası ile yaptığı röportajda LTB altında bulunan şubelerin azaltılacağını söylemişti. Belediye için yapılan bu çalışmanın geçtiğimiz günlerde son bulduğunu söyleyen Harmancı, “20 şubenin yer aldığı belediyemizi 15 şubeye düşürdük, fakat henüz uygulamaya geçmedik, bu konuyla ilgili ise herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum, çünkü şubeler aynı fonksiyonlarını devam ettirecek sadece içteki verimlilik adına yapılmış bir planlamadır” şeklinde konuştu.

Boykot bizi inanılmaz etkiliyor”

Müteahhitlerin boykotlarının devam etmesinin yerel yönetimleri oldukça fazla etkilediğini belirten Harmancı, “Bu boykot bizi inanılmaz etkiliyor. Asfaltlamada bu boykotun doğru bir boykot olmadığını düşünüyorum, çünkü belediyelerin açtığı bütün asfalt ihaleleri burada açılıyor ve bizim kenti toparlayabilmemiz için acil ihtiyacımız olan asfalt ihalelere çıkabilmemiz şarttır. Tabi ki müteahhitler yanında hükümetinde bu konuda sorumluluğu var diye düşünüyorum. Eğer siz restorasyonun kaynağını başka ülkede açıyorsanız, müteahhitlerinde buna tepki göstermesi normaldir. Bunun önlemini alacak olan da merkezi hükümettir. Eğer merkezi hükümet bu konuda adım atmazsa yerel yönetimler çok zorlanacak. Örneğin LTB’nin yakında Surlariçi için 2 milyonluk bir projesi var ve sorun çözülmezse bunun da ihalesine çıkamayacağız” dedi

Gidişat olumlu değil”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye’den gelecek olan su konusuna da değinerek, “Su meselesi havanda su dövme meselesine döndü açıkçası bu kadar serzenişimize rağmen hala daha bizi muhatap almıyor ve hala daha bizimle kafalardaki modeller görüşülmüyor, bu sebeple gidişatın olumlu olmadığını düşünüyorum. Bu meselede nereye varmak istedikleri belli ama oraya varırken bizi bu şekilde dışarıda bırakmaları hiç doğru değil” diye konuştu.

Sorun devam edecek”

Sözlerine son verirken Toplu İş Sözleşmesine değinen Harmancı, “BES’le Toplu İş sözleşmesi ile ilgili görüşmeye devam ediyoruz. Uzlaşamadığımız ve uzlaştığımız notları kayıt altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Ortak bir iyi niyet var ve Lefkoşa’yı sıkıntıya sokmayacak şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Bu konudaki isteklerle ilgili ileriye doğru bir adım atamadığımız sürece sorun devam edecek ve bu şekilde devam ederse, geliri olmayan belediyenin sigortaları Marta kadar yatırması mümkün değil”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.