1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI'NIN YARDIM ELİNİ BEKLİYORLAR...
HARMANCI'NIN YARDIM ELİNİ BEKLİYORLAR...

HARMANCI'NIN YARDIM ELİNİ BEKLİYORLAR...

Yapılan açıklamayla,

A+A-

 

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, Lefkoşa Surlariçi’nin canlandırılması için Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’dan yardım istedi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bugün Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği yetkilileriyle bir araya geldi.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, LTB Başkanı Harmancı’ya taleplerini yazılı olarak da iletti.

Dernekten yapılan açıklamayla,  LTB Başkanı Harmancı’ya yazılı olarak iletilen talepler kamuoyuyla paylaşıldı.

Lokmacı kapısından ülkeye geçiş yapan herhangi bir yabancının Sarayönüne kadar gidebildiğini ve turunu oradan tamamlayıp tekrar geri döndüğü belirtilen yazıda, Surlariçi’nin bugün  neredeyse kaderine terk edilmiş durumda olduğu savunuldu.

Surlariçi’nin tekrar cazibe merkezi haline dönüştürülebilmesi için “kaliteli” ve genç nüfusun Surlariçi’ne taşınması gerektiğine işaret edilen yazıda, eskiden Lefkoşa Polis Müdürlüğü olarak hizmet veren, ancak bugün atıl ve metruk durumda bulunan binanın biran önce yeniden değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Binaya Yakın Doğu Üniversitesi’nin talip olduğu belirtilen yazıda, “Bu binanın ilgili üniversiteye verilmesi bölgenin yeniden canlanması için başlı başına bir çözümdür. Buraya açılacak fakülte bölgeye yeniden öğrenci akışını sağlayacak, birçok eğlence mekânının bölgede açılmasına katkı koyacak, bölgede giderek boşalan evler yeniden dolarak hayat bulacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.