1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HARMANCI'YA BAŞARISIZ BULUYORUM!"
"HARMANCI'YA BAŞARISIZ BULUYORUM!"

"HARMANCI'YA BAŞARISIZ BULUYORUM!"

Sertoğlu: Harmancı’yı başarısız buluyorum

A+A-

*Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Belediye Başkan adayı Hasan Sertoğlu, “ halkın talebi ile aday olduğunu halkın desteği ile seçimi kazanacağını ve 4 yıl içinde Lefkoşa’yı bugünkü doğru dürüst yolları, kaldırımları olmayan, gerekli yerlerinde yeterli oto parkları bulunmayan,  lağım sularının sokaklardan aktığı, pislik içinde, karanlık bir şehir olmaktan kurtaracağını” söyledi.

* “ Vatandaşlardan adayların kim olduklarına, neyi başardıklarına, ne yapmakta olduklarına ve iş bilip bilmediklerine bakarak, inceleyerek oy kullanmaları çağrısında bulunan” Sertoğlu, “ ben eğer 4 yıl sonra Lefkoşa hala pislik içindeyse, yolları delik deşikse, trafik böylesine tıkanıyorsa, kanalizasyonlar sokaklarda akıyorsa kesinlikle aday olmam” dedi.

* Hasan Sertoğlu, “  Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya belediyenin toplam borcunu açıklaması çağrısında da bulundu ve “ ben biliyorum oldukça arttı ama önce kendisinin bir beyanda bulunmasını istiyorum”  diye konuştu.

UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Hasan Sertoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yı başarısız bulduğunu vurguladı ve “ Lefkoşa’nın sorunlarını çözebilecek kişi olduğu için aday olduğunu, Lefkoşa’nın perişan haline çare bulmak için halktan görev istediğini ” söyledi.

Sertoğlu, bu sabah Kıbrıs-Genç TV’de Baykan Gürses Özdağ’ın hazırlayıp sunduğu “ Merhaba Yeni Gün “ adlı programa konuk oldu.

Hasan Sertoğlu, “ neden aday oldunuz “sorusu üzerine “ Lefkoşa yaşanacak bir yer olmaktan çıktı. Ciddi bir çalışma ve organizasyonla bu kentin sorunlarını geride bırakabiliriz. Bu yapılmadı. Yapılmıyor. Ben  siyaset yapmak için değil, Lefkoşa’yı temizlemek yaşanacak bir yer, gurur duyulabilecek bir başkent haline getirmek için adayım” dedi.

Sertoğlu, “ halkın talebi ile aday olduğunu halkın desteği ile seçimi kazanacağını ve 4 yıl içinde Lefkoşa’yı bugünkü doğru dürüst yolları, kaldırımları olmayan, gerekli yerlerinde yeterli oto parkları bulunmayan,  lağım sularının sokaklardan aktığı, pislik içinde, karanlık bir şehir olmaktan kurtaracağını” söyledi.

“ VATANDAŞ KİMİN BUGÜNE KADAR NE YAPTIĞINA BAKSIN”

“ Vatandaşlardan adayların kim olduklarına, neyi başardıklarına, ne yapmakta olduklarına ve iş bilip bilmediklerine bakarak, inceleyerek oy kullanmaları çağrısında bulunan” Sertoğlu, “ ben eğer 4 yıl sonra Lefkoşa hala pislik içindeyse, yolları delik deşikse, trafik böylesine tıkanıyorsa, kanalizasyonlar sokaklarda akıyorsa kesinlikle aday olmam” dedi.

“ Tüm televizyonların ve programcıların Lefkoşa’nın halinin görülmesi için programlarını caddelerde , sokaklarda yapmalarını, halka durumu sormalarını isteyen “ Sertoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“DEVLET VERİNCE, SU PARASI ARTINCA GELİRLER ARTI AMA BORÇ DA ARTTI”

“ Sanayici, esnaf, memur, işçi, diğer kentlerden gelenler, turistler, kısacası herkes Lefkoşa’nın perişan halinden şikayetçidir. İnsanımızdan inşaat yaparken oto-park yeri parası alınıyor ama oto-park yapılmıyor, kapının önüne park eden araç sahiplerine ceza yazılıyor. Hamitköy – Gönyeli çembesi arası, diğer yolların kenarları, ara sokaklar pislik içinde temizleyen yok. Hamitköy’de sokaklardan lağım akıyor 4 yıldır bir şey yapan yok. Haspolat perişan ilgilenen yok. Sanayi Bölgesi’nde sular akmıyor, pislik aldı başını gidiyor sorunu çözen yok.

Belediye Başkanı gelirler arttı diyor. Peki ama nasıl arttı. Sen artırmadın. Sen ek bir kaynak yaratmadın ki. Devlet 2014’te yıllık 34 milyon veriyordu, şimdi yıllık yaklaşık 67 milyon veriyor. Su parasına % 200 artış getirdin. Gelirler arttı ama borç da çok arttı.

“TOPLAM BORÇ NEDİR AÇIKLANSIN”

Gelirler artı ama borç da arttı. Ben buradan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Harmancı’ya belediyenin toplam borcunu açıklaması çağrısında da bulunuyorum. Toplam borç nedir? Ben biliyorum oldukça arttı ama önce kendisinin bir beyanda bulunmasını istiyorum. Sosyal Sigortalara, İhtiyat Sandığı’na , Vergi Dairesi’ne, esnafa, ihalelere borç nekadardır. Overdraft, güncel borç miktarı nedir? İddia ediyorum ki Sayın Harmancı’nın aldığı noktadan çok yukarda bir borç vardır. Üstelik hizmet de verilmemiştir.

“ SERTOĞLU, İŞ BİLMEZ, HIRSIZ, YALANCIDIR DİYEMİYORLAR, DEDİKODU YAPIYORLAR”

UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Sertoğlu, bazı kişilerin dedikodu, yalan ve karalama ile kendisini yıpratmaya çalıştıklarını da ifade etti ve şöyle konuştu:

“ Hasan Sertoğlu iş bilmez, bu işi yapamayacak, Hasan Sertoğlu hırsızdır, yalancıdır, söz verir ama yapmaz  diyemeyenler karalama yapmaya çalışıyor. 300 istihdam yapacakmışım; Yalan. Söylüyorum işte ben kadrolu istihdam yapmayacağım. Bir yakınını torpil yapıp işe alacağım diye bana oy verecekler oy vermesi. Çok ihtiyaç olursa işçi alımı yapacağım . O da sözleşmeli ve az sayıda olacak.Bu belediyenin istihdam lüksü yoktur. Maaş ödemeyecekmişim; Benim yöneticilik yaptığım hiç bir yerde böyle bir şey olmadı, olmayacak. İşten adam durduracakmışım. Bu da olmayacak. İşinin yapan herkes çalışmaya devam edecek. Ancak, tabii ki kimse evde oturup para alamayacak, işini yapmayıp Belediye’nin ensesinden geçinemeyecek. Bunlara izin vermeyeceğim; Zaten halk da bunu istiyor.

“ SU TEK FİYAT OLACAK”

Seroğlu, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük katkıları ile Anadolu suyunun yer altından borularla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldiğini, Lefkoşa’nın nihayet tuzlu sudan kurtulduğunu” da anlattı ve “ artık su vardır. Bu suyun az kullanılması yerine çok satılması lazımdır. Bunun için de tek fiyat uygulamasına gideceğiz. Fiyatı herkesle konuşarak belirleyeceğiz. Büyük olasılıkla su tek fiyata geçince fiyat da düşümüş olacaktır” dedi.

“İŞE TEMİZLİK, YOLLAR , TRAFİK SIKIŞIKLIĞININ GİDERİLMESİ VE HAMİTKÖY KANALİZASYONUNDAN BAŞLANACAK”

UBP Lefkoşa Belediye Başkan adayı Hasan Sertoğlu, “ nasıl başaracakları ve işe nerden başlayacakları ile ilgili bir başka soru üzerine de “  kendisinin uzun yıllardır inşaat müteahhitliği, yöneticilik yaptığını, pek çok çözülemez denen sorunu çözdüğünü “ belirtti ve şunları anlattı:

“ Olay kaynak ve organizasyon işidir. Çok çalışma işdir. Sokakta olma işidir. Ofiste oturmakla olmaz. Lefkoşa başkenttir. Oturup herkesle konuşacağız. Kaynak bulacağız ve işe kirli Lefkoşa’yı temizlemek, yollarını asfalt yapmak, tıkanan  trafiği açmak, Hamitköy’de sokaklardan lağım akmasını önlemekle başlayacağız”.

“ TÜRKİYE’NİN VERDİĞİ PARA ALINMADI, İŞ YAPILMADI”

Hasan Sertoğlu, “ Türkiye’nin her yıl Lefkoşa için ortalama 10 milyon TL kaynak ayırdığını, dolayısı ile Lefkoşa’nın bugüne kadar 40 milyon lirayı Türkiye’den alması gerektiğini, oysa sadece 10 milyon TL civarında bir para aldığını “  da söyledi.

“ Türkiye’den alınan para 4 yıl sonra nihayet  vatandaşı, ezerek, üzerek dahi olsa Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nin yapılmaya başlandığını” anlatan Sertoğlu “ diğer para neden alınmadı. Biz alacağız ve bunları Lefkoşalı’ya hizmet olarak sunacağız. AB de veriyorsa ondan da alacağız. Ama Türkiye sizin kapınızın önünde dururken parayı almayıp para bulmak için Brüksel’e koşturup durmak gerçekçi ve pratik değildir”.

“DEREBOYU İÇİN ÖZEL PROJE YAPILACAK”

Sertoğlu, “ halkın takdirine sunacakları diğer projelerinin hazırlanmakta olduğunu, resmi propaganda dönemi başlar başlamaz bunları halka sunacaklarını da açıkladı.

“ Her kentin belli başlı caddelerinin ön plana çıktığını, Lefkoşa’nın da bugün artık esnaf ve tüccarın katkısı ile Dereboyu gibi bir çekim yerine sahip olduğunu” kaydeden Hasan Sertoğlu” sözlerini şöye sürdürdü:

“ Burası ve diğer caddelerimiz ve Surlariçi,ve  Kanlıdere, yaşlılarımız, kültür ve sanat etkinliklerimiz  için özel projeler hazırlayıp uygulamaya koyacağız.  Dereboyu’nun oto park sorunu, elektrik kablolarının yer altına alınması, aydınlatma, trafik akışı, o bölgedeki derenin kente değer katması gibi meselelerini bu proje ile aşacağız. Hem de kısa zamanda”

“ BÜYÜK BİR PARK ALANI YAPILACAK”

Hasan Sertoğlu, programda “ Lefkoşa halkı için,  içinde spor alanlarının, kültür aktivitelerinin yapılabileceği mekanların, geniş bir yeşil alanın, çocuk oyun yerlerinin da olacağı büyük bir park yapılmasını da projelendirmekte olduklarını “ açıkladı.

“ Lefkoşa Halkı’nın vergisini bir tamam ödediğini ama bunun karşılığını alamadığını” da ifade eden Sertoğlu, “ benim sözüm senettir. Yapacağız. Lefkoşa bu perişan halinden kurtulacak. Lefkoşalı’nın yüzü gülecek. Birçok köün durumu Lefkoşa’dan iyidir. Lefkoşa’dan kaçılıyor. Lefkoşa’dan kaçılmayacak. Lefkoşa mutlu yaşanacak bir yer olacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.