1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. HARRY POTTER'IN YAZARINDAN TARİHİ İTİRAF
HARRY POTTER'IN YAZARINDAN TARİHİ İTİRAF

HARRY POTTER'IN YAZARINDAN TARİHİ İTİRAF

Dünya çapında 400 milyondan fazla satan yazar, ‘özgürleştirici deneyim’ diye tanımladığı sırrı üç ay saklayabildi.

A+A-

'Harry Potter'ın yazarı J.K Rowling, takma adla polisiye roman yazmış

Robert Galbraith imzalı ‘The Cuckoo’s Caling’ adlı polisiye romanı takma isimle Rowling’in yazdığı anlaşıldı. Dünya çapında 400 milyondan fazla satan yazar, ‘özgürleştirici deneyim’ diye tanımladığı sırrı üç ay saklayabildi.

Geçen yıl “The Casual Vacancy” (Boş Koltuk) adlı ilk yetişkin romanını yayımlayan JK Rowling edebiyat dünyasını şaşkınlığa uğrattı. “Harry Potter” serisiyle dünya çapında şöhret kazanan yazarın, Robert Galbraith müstear ismiyle bir polisiye roman kaleme aldığı ortaya çıktı. 

Nisan ayında yayımlanan ve şu ana dek 1500 satış rakamına ulaşan “The Cuckoo’s Calling”, yazarı konusunda bir hayli spekülasyona yol açmıştı. Eleştirmenler kitabı “heyecan verici bir ilk roman” olarak tanımlamış ve bir erkek yazarın kadın kıyafetlerini bu denli ustalıkla anlatmasına hayran kalmışlardı.

KLASİK SUÇ ROMANI

Ancak Britanyalı yazarın sırrı üç ay içinde açığa çıktı. Bu hafta başında Robert Galbraith ve Rowling’in aynı yayınevi ve editörle çalıştığı fark edildi ve Rowling de The Sunday Times gazetesine gerçeği tüm çıplaklığıyla itiraf etti: “Robert Galbraith öylesine özgürleştirici bir deneyimdi ki bu sırrı biraz daha gizlemek istemiştim” diyen ünlü yazar, şaşaalı reklam kampanyaları ve beklenti olmadan yazmanın ve farklı bir isimle geri dönüşler almanın kusursuz bir keyif olduğunu söyledi.

450 sayfalık “The Cuckoo’s Calling”, Londra’da şüpheli bir şekilde balkondan düşerek hayatını kaybeden sorunlu bir fotomodelin hikâyesi etrafında dönüyor. Ruth Rendell biçemiyle yazılan ve “klasik bir suç romanı” olarak tanımlanan eserde, dedektiflik yapan muharip gazi Cormoran Strike bu esrarengiz ölümün peşine düşüyor.
 
‘KARIM GÖRDÜ’

Aslında Rowling yıllar içinde birçok kez polisiye roman yazma isteğini dile getirmişti. 2007 yılında Edinburgh Kitap Fuarı sırasında yazar Ian Rankin, eşinin Rowling’i bir kafede oturmuş, polisiye roman yazarken gördüğünü söylemişti. Bu dedikodu sürüp gitmiş, en son da 2012 yılında Guardian, Rowling’in yeni romanının polisiye türünde olacağını okurlarına duyurmuştu. 

İLK ROMAN OLAMAZ

Geçen yıl yayımladığı “Boş Koltuk” romanı eleştirmenlerce hedef tahtasına konan ve çok yıpratılan JK Rowling, takma isimle yazdığı bu kitapla farklı türlerde de eser verebileceğini ortaya koydu. The Sunday Times’a konuşan dünyaca ünlü Britanyalı polisiye yazarı Peter James de Rowling’in son romanıyla ilgili olarak “Bir ilk roman değil de çok olgun bir yazarın eseri olduğunu düşündüm” dedi.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.