1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HARRY POTTER'IN YILDIZINDAN DÜNYA ERKEKLERİNE ÇAĞRI
HARRY POTTER'IN YILDIZINDAN DÜNYA ERKEKLERİNE ÇAĞRI

HARRY POTTER'IN YILDIZINDAN DÜNYA ERKEKLERİNE ÇAĞRI

HARRY POTTER'IN YILDIZINDAN DÜNYA ERKEKLERİNE ÇAĞRI

A+A-
BM Kadın Örgütü Küresel İyi Niyet Elçisi, İngiliz oyunca Emma Watson, erkekleri BM'nin başlattığı cinsiyet eşitliği hareketine katılmaya çağırdı. Watson, "Erkekler de cinsel yargıların esareti altında" dedi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Örgütü'nün Küresel İyi Niyet Elçisi Emma Watson, erkeklere cinsiyet eşitliği hareketine katılmaları çağrısında bulundu. Harry Potter serisiyle tüm dünyada tanınan İngiliz oyuncu Watson, BM'nin New York'taki Genel Merkezi'nde "HeForShe" kampanyası için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada erkeklere seslenerek "Cinsiyet eşitliği sizin de sorununuz" dedi.

Watson, “Erkekler de cinsel yargıların esareti altında. Erkekler bu esaretten kurtulduğunda doğal olarak kadınlar da kurtulacak. Erkeklerin saldırgan olmadığı bir dünyada kadınların da itaatkar olmasına gerek kalmayacak. Erkeklerin kontrol etme ihtiyacı ortadan kalktığında, kadınlar da kontrol edilmek zorunda olmayacak” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK DAYANIŞMA HAREKETLERİNDEN BİRİ

“www.heforshe.org” internet adresi üzerinden başlatılan ve 21. yüzyılın en büyük dayanışma hareketlerinden biri olarak nitelenen kampanyanın ilk katılımcısı da BM Genel Sekreteri Ban oldu. 

9 YAŞINDA ÜNLÜ OLDU

15 Nisan 1990 doğumlu Emma Watson, Harry Potter serisinde canlandırdığı Hermione Granger karakteriyle tanındı. Watson, Hermione olarak kadroya dahil olduğunda dokuz yaşındaydı. Bu yıl 2014'de Brown Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Watson, altı ay önce BM Kadın Örgütü'nün küresel iyi niyet elçisi seçildi ve kısa bir süre önce de Uruguay'ı ziyaret etti. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.