1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASAN HÜSEYİN’LE‘FOTOĞRAF’ AYRICALIĞI
HASAN HÜSEYİN’LE‘FOTOĞRAF’ AYRICALIĞI

HASAN HÜSEYİN’LE‘FOTOĞRAF’ AYRICALIĞI

Kıbrıslı fotoğrafçı Hasan Hüseyin

A+A-

Kıbrıslı fotoğrafçı Hasan Hüseyin’in deneyimli ve kalabalık ekibi ile Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması birincileri; Gülsen Bayraca ve Yıltan Taşçı, Park Bosphorus Otel katalog ve uluslararası reklam kampanyası çekimini birlikte yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘Sanat Engel Tanımaz’ fotoğraf yarışmasının başarılı isimleri, İstanbul’da ünlü Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin’le, unutulmaz bir fotoğraf deneyimi yaşadı.

“Denizleri Aşan Sporcular” ve “Engelsiz Yürekler” kategorilerinde 1’incilik kazanan Yıltan Taşçı ile Gülsen Bayraca, Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından İstanbul’da misafir edildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış’ın da eşlik ettiği çekimler, İstanbul’da CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleşti.

“Sanat Engel Tanımaz” fotoğraf yarışmasının jüri başkanlığını da yapan dünyaca tanınmış fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin, yarışmanın başarılı isimleri ile deneyimlerini paylaşmaktan büyük bir keyif ve heyecan duyduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış da “sanata ve sanatçıya değer veren, sanatseverlerin her zaman yanında olan Turkcell ailesi adına böylesi bir deneyimi paylaşmak bizler için de çok özel” derken, ülkemiz sanatçılarını toplumla buluşturan böylesi projelerin devamının geleceğini belirtti.

Ayhan Barış, tanınmış fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin’e katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Hasan Hüseyin ve ekibiyle katalog çekimi

Usta fotoğrafçı Hasan Hüseyin’in deneyimli ve kalabalık ekibi ile Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışması birincileri Gülsen Bayraca ve Yıltan Taşçı, Park Bosphorus Otel katalog ve uluslararası reklam kampanyası çekimini birlikte yaptı.

Çekimde Hasan Hüseyin’e asistanlık yapan ve backstage çekimlerini gerçekleştiren birincilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Bayraca ve Taşçı, Türkiye’nin tanınmış styling uzmanlarından Hakan Öztürk ve Hasan Hüseyin’in deneyimli ekibi ile çalışma fırsatı yakaladılar. İki gün boyunca süren çekimler otelin çeşitli mekanlarında büyük bir özen ile gerçekleşti. 8 ayrı pozlamanın çalışıldığı çekimler esnasında, yarışma birincileri mekan tasarımı, mankenlerin hazırlanması, kurgu ve çekimin her aşamasına şahitlik etti.

 

Katılımcılar neler söyledi? Katılımcılar neler söyledi? Katılımcılar neler söyledi?

Yıltan Taşçı:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği bu yarışma öncelikle engelli yaşam için gerçekten ışık tutar nitelikteydi. Yarışmada dereceye girmeyi bekliyordum. Fotoğraflarıma çok güveniyordum. Neticesini de aldım. Yarışma sonucundaki en heyecan verici aşama, Hasan Hüseyin’le çekim deneyimiydi. Hasan Hüseyin bizi büyük bir samimiyetle karşıladı. Çekimlerin her anında bizi işin içine dahil etti. Çok özel bir otelin uluslararası reklam kampanyasına şahitlik etme şansımız oldu. Bol bol fotoğraf çekme şansımız oldu. Hasan Hüseyin’den çekim incelikleri ve çeşitli teknik bilgiler alma şansı yakaladık. Ayrıca çok deneyimli ve başarılı bir ekiple çalışma şansımız oldu. Çok mutluyuz.

Gülsen Bayraca:

“ Yarışmada dereceye girdiğimi ödül gecesi duyduğumda gerçekten büyük bir mutluluk yaşadım. Böylesine anlamlı bir alanda ödül sahibi olmak gerçekten çok kıymetli. Dereceye girmek kadar beni sevindiren diğer bir şey de Hasan Hüseyin gibi bir isimle çekim yapma şansını yakalıyor olmamızdı. Bu çekim gününü iple çekmiştim. İlk kez geldiğim İstanbul şehrinde mükemmel bir çekime dahil olmak benim gibi genç bir fotoğrafçı için büyük bir şans. Hasan Hüseyin’in çekimlerinde yeni teknikler öğrendim, unutamayacağım bir deneyim yaşadım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.