1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAŞEREYLE MÜCADELE EĞİTİMİ
HAŞEREYLE MÜCADELE EĞİTİMİ

HAŞEREYLE MÜCADELE EĞİTİMİ

LTB okul çağındaki çocukları haşereyle mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin okul çağındaki çocukları haşereyle mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği seminerlere, Şht. Tuncer, Şht. Doğan Ahmet, 9 Eylül, Dr. Fazıl Küçük, Gelibolu, Haspolat, Necati Taşkın, Çağlayan Cumhuriyet, Atatürk, Şht. Yalçın ve Şht Ertuğrul İlkokullarıyla devam edildi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, haşereyle mücadele eğitimi semineri ilkokullarda son olarak yarın Arabahmet İlkokulu öğrencilerine verilecek.

12’si ilkokul, 6’sı da ortaokul olmak üzere toplam 18 devlet okulunda yapılacak eğitimlerin, ilkokul ayağı yarın tamamlanırken, önümüzdeki günlerden itibaren ortaokullarda eğitime başlanacak. Özel okullarla ilgili de talep gelmesi halinde eğitim çalışması yapılabilecek.

LTB Çevre ve İlaçlama Şubesi yetkilileri Şafak Alibaba ve veteriner Erkut Özgöray’ın verdiği eğitimlerde çocuklara anlaşılır ve basit anlatımlı sunumlar yapılıyor, dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Eğitimlerde, özellikle sivrisinek ve karasineklerle ilgili nasıl önlem alabilecekleri, üreme kaynaklarının nasıl ortadan kaldırılacağı ve hamamböceği, fare ve diğer haşerelerle ilgili genel bilgiler veriliyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.