1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAŞEREYLE MÜCADELE” VE “ÇEVRE BİLİNCİ”
“HAŞEREYLE MÜCADELE” VE “ÇEVRE BİLİNCİ”

“HAŞEREYLE MÜCADELE” VE “ÇEVRE BİLİNCİ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ilkokulda öğrenim gören öğrencilere “haşereyle mücadele” ve “çevre bilinci” konulu seminerler vermeye başladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ilkokulda öğrenim gören öğrencilere “haşereyle mücadele” ve “çevre bilinci” konulu seminerler vermeye başladı.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye sınırları içerisindeki 12 ilkokulda öğrenim gören çocuklara yönelik olarak verilecek seminerlerin ilki bugün Gelibolu İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

LTB Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi ile Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi’nin birlikte yürüttükleri seminer çalışmalarının ilkine, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi Başkanı Dr. Zerrin Akalın da katıldı.

Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi Sorumlusu Şafak Alibaba slayt gösterisi eşliğinde çocuklara fare, böcek ve sivrisinekle mücadele ve çevrenin temiz tutularak korunması konularında bilgi verdi.

FELLAHOĞLU : “ÇEVRE BİLİNCİ ERKEN YAŞTA KAZANILMALI”

Sunumdan önce kısa bir konuşma yapan Başkan Kadri Fellahoğlu, geleceğin yetişkin bireyleri olacak çocukların çevre bilincini erken yaşta kazanmasının önemli olduğunu kaydetti. Kentte yaşayan insanların çevre bilincinin artırılması ile ilgili çalışmalarda belediyelerin de roller üstlenmesi gerektiğini söyleyen Fellahoğlu “Bilinçli ve bilgili bir nesil yaratmak istiyoruz. Bu çalışmalarla çocuklardaki çevre bilincinin oluşmasına bir nebze olsun katkıda bulunma amacındayız” dedi.

Çocuklara da, uzmanların anlatacağı bilgileri çok iyi dinleyerek bu yöntemleri hayatta da  uygulama önerisinde bulunan Fellahoğlu, çevrenin ancak bilinçli nesiller, çevreye duyarlı sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve merkezi hükümetlerin ortak sinerjisi ile korunabileceğini ve geliştirilebileceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.