1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HASİPOĞLU: "YENİ YASA VE TÜZÜKLERLE SAĞLIKTA SİSTEMSİZLİK ORTADAN KALKACAK”
HASİPOĞLU: "YENİ YASA VE TÜZÜKLERLE SAĞLIKTA SİSTEMSİZLİK ORTADAN KALKACAK”

HASİPOĞLU: "YENİ YASA VE TÜZÜKLERLE SAĞLIKTA SİSTEMSİZLİK ORTADAN KALKACAK”

14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ...

A+A-

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, sağlık alanında yaşanan sorunların ortadan kalkması için sağlıkta yeni yasa ve tüzüklerin hayat bulmasının şart olduğuna inandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Hasipoğlu, “14 Mayıs Eczacılık Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı mesajında, eczacılığın ulvi bir meslek olduğunu kaydeden Hasipoğlu, Bakanlık olarak eczacılık mesleğinin hak ettiği değeri görmesi için bugüne kadar ellerinden geleni yaptıklarını, bundan sonra da yapacaklarını söyledi.

Eczacılığın insanlık tarihi kadar eski olduğuna ve değişen koşullara rağmen vazgeçilmezliğini sürdürdüğüne de değinen Hasipoğlu, 1993 yılında Sağlık Bakanlığı görevinden giderayak ilacı özele açtığına dikkat çektiği açıklamasında, eczacılık konusunda yaşanan sorunların aşılması için ilgili taraflarla işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını belirtti.
Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu gerek sigortalının, gerekse memurun hak ettiği hizmeti alamadığına da değinerek, sağlık alanında yaşanan sorunların ortadan kalkması için sağlıkta yeni yasa ve tüzüklerin hayat bulmasının şart olduğunu inandığını vurguladı.

Hasipoğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren sağlıkta çağdaş, günün ihtiyaçlarına yanıt veren, hastanın ve çalışanların mutluluğunu ön planda tutacak yeni yasal mevzuatların hayat bulması için vites yükselttiğini de işaret ederek, yeni yılın başından itibaren, sağlık yasalarının yürürlüğe girmesini hedeflediklerini kaydetti.

Eczane sahibi eczacılara da çağrıda bulunan Bakan Hasipoğlu, reçetesiz ilaç satılmaması ikazında bulundu.

Hasipoğlu, “Eczacılıkta bütün Dünya’da, özellikle Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uygulanan sistemin uygulanmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz” diye sürdürdüğü açıklamasında, Devlet Hastaneleri’nde ilaç verilmesinin, Genel Sağlık Sigortası ile ortadan kalkacağına işaret ederek, bu uygulamayla beraber özel eczanelerin kar paylarının da yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Aldıkları önlemler sonucunda hastane ve sağlık merkezlerinde herhangi bir ilaç eksikliği olmadığını da ifade eden Ertuğrul Hasipoğlu, sağlık otomasyonunun yaklaşık 1 aylık bir süre içerisinde hizmete gireceğini, böylelikle ilaç sarfiyatının da önüne geçileceğini belirtti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.