1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASPOLAT YOLUNDA ÖLÜMLE DANS!
HASPOLAT YOLUNDA ÖLÜMLE DANS!

HASPOLAT YOLUNDA ÖLÜMLE DANS!

Haspolat yolunda ölümle dans;

A+A-

Haspolat’taki belediye evlerinde oturup, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de okuyan birçok öğrenci her sabah ‘bariyer tehlikesi’ yaşıyor. Üniversiteye gitmek için ana yolun karşıdan karşıya geçmeye çalışan öğrenciler, basılma tehlikesiyle karşı karşıya. Lefkoşa- Haspolat yolu refüjüne bir süre önce demir bariyerler konulduktan sonra yayalar için hiçbir geçiş hakkı sağlanmaması nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşıyor. Hızlı geçen araçları beklerken yürekleri ağza gelen gençler, bölgeye ‘üst geçit’ yapılmasını istiyor.

“Üst geçit istiyoruz”

Haspolat çemberinden UKÜ’ye gitmeye çalışan ve zor anlar yaşayan gençlerle görüşüldü. Haspolat Belediye evlerinde oturan ve üniversitenin karşı yolunda yaya olarak geçmeye çalışan öğrenciler bariyerler nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. ‘Ölüm tehdidi’ altındayız diye isyan eden öğrenciler, uzayıp giden bariyerlerin arasına hiçbir geçiş yapılmamasından yakındı. Özellikle okul dönüşü havanın kararmasıyla görüş açısının daraldığından söz eden öğrenciler yolu karşıdan karşıya geçerken korku yaşadıklarını belirtti.

Gençler, yoldan geçen araçların süratli olduğunu, yol kenarındaki yayalara geçiş hakkı vermediğini belirterek, güzergah üzerinde yaya geçidinin olmamasını eleştirdi. Her gün bariyerlerden atlamak zorunda kaldıklarını, can güvenlikleri olmadığını vurgulayan UKÜ öğrencileri, bölgeye üst geçit yapılmasını talep etti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.