1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASPOLAT’TA ŞEHİT DÜŞENLER ANILDI
HASPOLAT’TA ŞEHİT DÜŞENLER ANILDI

HASPOLAT’TA ŞEHİT DÜŞENLER ANILDI

14 Ağustos 1974’te Haspolat bölgesinde şehit düşenler, “Mahmut Haspolat Mehmetçik Anıtı”nda düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

14 Ağustos 1974’te Haspolat bölgesinde şehit düşenler, “Mahmut Haspolat Mehmetçik Anıtı”nda düzenlenen törenle anıldı.

Anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara yer verildi.

Törene UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın yanı sıra Haspolat Muhtarlığı, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Emekli Mücahitler Derneği ve Haspolat Sanayi Gençlik Spor Kulübü yetkilileri katıldı.

Haspolat Muhtarı Asım Egemen törende yaptığı konuşmada, Haspolat alınırken şehit düşenlerin anısına Haspolat Muhtarlığı öncülüğünde anıt yapıldığını hatırlatarak, anıtın yapılmasına katkı yapan Esen Ömürlü ve Erden Özada’ya teşekkür etti.

Haspolat Muhtarlığı adına konuşma yapan Nejla Egemen ise 15 Temmuz 1974’teki darbenin Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama ve Enosis’i gerçekleştirme amacı taşıdığını, 14 Ağustos’ta başlayan ve 16 Ağustos’ta tamamlanan ikinci harekât sonrası KKTC’nin bugünkü sınırlarının çizildiğini anlattı.

40 yıl önce yaşamını yitiren 15 şehidi saygı, vefa ve şükranla andıklarını belirten Egemen, anıtın geçmişin unutulmayarak geleceğe umutla bakılmasını sağlayacağını kaydetti.

Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi çerçevesinde iki eşit egemen devletin yer alacağı ortaklıkta Mehmetçik Anıtı’nın bir rehber olacağını ifade eden Egemen, ambargo ve izolasyonun Kıbrıs Türk halkını yıldıramayacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.