1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HASTA BAKICI İÇİN SERİ KATİL ŞÜPHESİ
HASTA BAKICI İÇİN SERİ KATİL ŞÜPHESİ

HASTA BAKICI İÇİN SERİ KATİL ŞÜPHESİ

Hasta bakıcı için seri katil şüphesi

A+A-

Almanya'da Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Delmenhorts kentinde bir hastanede çalıştığı sırada izinsiz aşı yaparak üç kişinin ölümüne ve iki kişinin de hastalığının ağırlaşmasına neden olan hasta bakıcının davası devam ediyor.

38 yaşındaki Niels H. adlı hasta bakıcı hakkında acilde yatan hastalara ölümcül kalp ve kan dolaşımı hastalığını tetikleyen içinde ajmalin bulunan bir ilacı izinsiz olarak aşıladığı için dava açılmıştı. Mahkeme hasta bakıcının 100’e yakın ölüm olayına karışmış olabileceği üzerinde dururken, polis hasta bakıcının çalıştığı sırada artan ölüm olaylarını incelemek üzere özel bir komisyon kurdu.

Ölüm olaylarının sistemli bir şekilde geliştiğine dikkat çeken uzmanlar hasta bakıcının seri katil olup olmadığı şüphesi üzerinde duruyor. Olay, Niels H.'nin 2003-2005 yılları arasında Delmenhorst kentinde hastanede çalıştığı sırada normalde 80 civarında olan ölümlerin birden 200’e çıkması üzerine şüphelenilerek gözaltına alındıktan sonra ölümlerin yeniden gerilemesiyle ortaya çıkmıştı.

1999-2002 yılları arasında da Oldenburg’da bir hastanede çalışan hasta bakıcının hapishanedeki koğuş arkadaşına 50’ye kadar ölüm olayını saydığını ve daha sonra saymaktan vazgeçtiğini anlatması üzerine yeni bir inceleme daha başlatıldı. Savcılık hasta bakıcının Oldenburg’da çalıştığı süre içinde hastanedeki ölüm olaylarını incelemeye başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.