1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTA TAŞIYAN AMBULANS KAZA YAPTI!
HASTA TAŞIYAN AMBULANS KAZA YAPTI!

HASTA TAŞIYAN AMBULANS KAZA YAPTI!

Hastaneye yetişmeye çalışırken kaza yaptı!

A+A-

Girne-Alsancak Çevre yolunda sirenleri açık hasta taşıyan ambulans kırmızı ışıkta geçtiği sırada yeşil ışıkta geçen bir araçla çarpıştı

Mehmet KARA

Girne-Alsancak Çevre yolu üzerinde sirenleri açık hasta taşıyan ve geçiş üstünlüğü bulunan ambulans, kırmızı ışıkta geçtiği sırada otomobille çarpıştı.

Şans eseri ciddi bir yaralanmanın olmadığı kaza, hasarla atlatıldı.

Polis Basın Subaylığı’ndan edinilen bilgilere göre kaza, dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi.

İçinde göğüs ağrısı şikayeti olan vakayı götürmek için yola çıkan 51 yaşındaki Haydar Güzeloğlan yönetimindeki KU 373 plakalı özel bir hastaneye ait ambulans, geçiş üstünlüğü olduğu için Zeytinlik Kavşağı trafik ışıklarında sirenleri açık kırmızı ışıkta geçmek istedi. Ambulans, o esnada yeşil ışıkta geçen Cahit Erdemel yönetimindeki KR 590 plakalı araçla çarpıştı.

Şans eseri herhangi bir yaralanmanın olmadığı kaza; akıllara 112 sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin hangi koşullarda geçiş üstünlüğünün olduğunu getirdi.

Trafikte geçiş üstünlüğü

Trafik Kanunu'nda geçiş üstünlüğü görev sırasında, belirli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamaları şeklinde tanımlanıyor.

Araçların görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahip olduğu ifade edilen kanunda geçiş üstünlüğü hakkının halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak duyurulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılacağı belirtiliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.